Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θρίλερ με τη Madeleine McCann – Τι λένε οι αρχές

Θρίλερ με τη Madeleine McCann – Τι λένε οι αρχές

Μετά τον συναγερμό για εντοπισμό της Madeleine McCann στην Παραγουάη και την τεράστια επιχείρηση έρευνας που στήθηκε με συμμετοχή της Interpol, οι αρχές καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του ερευνητή Miraz Ullah Ali.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Miraz Ullah Ali ισχυρίστηκε πως είχε εντοπίσει τη μικρή Madeleine McCann, που σήμερα θα είναι 12 ετών, στην πόλη Aregua, 27 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Asuncion. Υποστήριζε πως ζει υπό την επιτήρηση μιας γυναίκας και έφτασαν στην πόλη πριν από 1 με 2 μήνες. “Η ομάδα μου έλαβε την πληροφορίας πως η Madeleine έφτασε στην Παραγουάη πριν από ένα με δύο μήνες και ζει στην πόλη”, είχε δηλώσει στο ABC. Μετά την ενημέρωση των γονιών της, η Kate και ο Gerry McCann έκαναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την αγαπημένη τους κόρη να ενημερώσει τις αρχές.

Μετά από πολύωρες έρευνες οι αρχές καταρρίπτουν την πληροφορία, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του ερευνητή Miraz Ullah Ali που αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιον εργάζεται και δεν μπορούσε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του. Η Madeleine είχε εξαφανιστεί σε ηλικία 3 ετών από ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Praia de Luz το 2007. Η οικογένειά της δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα ανεύρεσής της. Μετά την απαγωγή της, έχουν δοθεί πολλά “στίγματά” της στην Πορτογαλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, το Μαρόκο και την Ολλανδία που έχουν αποδειχτεί λανθασμένα.

Παρά το γεγονός ότι τελικά απαξιώθηκαν οι ισχυρισμοί του ιδιωτικού ερευνητή, o Επίτροπος Sanny Amarilla ανέφερε πως ξεκίνησε έρευνα από τέσσερα αστυνομικά τμήματα στην Aregua, το υπουργείο Εσωτερικών και την τοπική υπηρεσία της Interpol. “Ερευνούμε γειτονιές όπου ζουν ξένοι πολίτες για να δούμε αν υπάρχει παρόμοια περιγραφεί με την κοπέλα που ισχυρίστηκε ότι είναι η Madeleine. Η είδηση απλώνεται σε όλη την υδρόγειο. Είναι πολύ σημαντικό. Αν βρίσκονται στην περιοχή, πρέπει να βρούμε το κορίτσι και να το επίστρεψουμε στην οικογένειά του”.

Τους ισχυρισμούς του ερευνητή αμφισβήτησε και ο επιθεωρητής Luis Ignacio της Interpol, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο για αυτόν. Ωστόσο διενέργησαν έρευνα για την υποτιθέμενη ιστορία και την ταυτότητα του ερευνητή. “Δεν έχω τίποτα που να μπορώ να προσθέσω εκτός από το ότι κινούμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Προς το παρόν δεν έχουμε τίποτα. Η Aregua είναι μια πολύ μεγάλη και πυκνοκατοικημένη πόλη και η έρευνα μας αιφνιδίασε”, σημείωσε ο Sebastian Jara από την Interpol Παραγουάης.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε