Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θρίλερ με την επίθεση κατά του συγγραφέα Πριλέπιν – Η SBU δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει εμπλοκή

Θρίλερ με την επίθεση κατά του συγγραφέα Πριλέπιν – Η SBU δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει εμπλοκή

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία, τη Δύση και «πρωτίστως» τις ΗΠΑ για την ευθύνη τους στις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο έδαφός της, μετά τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο του του εθνικιστή συγγραφέα Ζαχάρ Πριλέπιν, κατά την οποία τραυματίστηκε ο ίδιος και σκοτώθηκε ο οδηγός του.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε σήμερα (6.5.2023) στο πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση στη Ρωσία εναντίον του αυτοκινήτου του Ζαχάρ Πριλέπιν ή σε άλλες επιθέσεις.

«Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους», μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

«Η ευθύνη γι’ αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και για άλλες δεν ανήκει μόνο στις ουκρανικές αρχές αλλά και στους δυτικούς προστάτες της, πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε από τη μεριά του σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η σιωπή των αρμοδίων διεθνών οργανισμών είναι απαράδεκτη».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η αποτυχία της Ουάσιγκτον να καταγγείλει αυτήν και άλλες επιθέσεις είναι «αυτοαποκαλυπτική» για την αμερικανική κυβέρνηση.

https://twitter.com/SicilianoSum/status/1654827731165806593

«Ο δράστης εκτελούσε εντολές της Ουκρανίας»

Οι Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι ο ύποπτος που συνελήφθη μετά την έκρηξη κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν και σκοτώθηκε ο οδηγός του «έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες» Ουκρανών πρακτόρων.

«Οι ερευνητές της Ανακριτικής Επιτροπής εξετάζουν την εμπλοκή του Αλεξάντρ Περμιακόφ στην απόπειρα δολοφονίας του Ζαχάρ Πριλέπιν», δήλωσε η επιτροπή, προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο ύποπτος δήλωσε ότι έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις