Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ με το αιματοκύλισμα στο Βερολίνο! Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας

Θρίλερ με το αιματοκύλισμα στο Βερολίνο! Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας

– Ερωτηματικά για το γεγονός πως οι αρχές χρειάστηκαν μια μέρα για να βρουν την ταυτότητα του Τυνήσιου
– Γερμανός ακροδεξιός ηγέτης μιλούσε για Τυνήσιο δράστη όταν οι αρχές ανέκριναν αθώο Πακιστανό
– Τα μάζεψε ο Lutz Bachmann και μίλησε για “κρυστάλλινη σφαίρα” και όχι πληροφοριοδότη
– Θεωρούσαν απειλή και παρακολουθούσαν 6 μήνες τον Τυνήσιο
– Παραμένει ασύλληπτος ο δράστης ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό οι αρχές

Μέρες μετά το αιματοκύλισμα με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες στο Βερολίνο και ο νεαρός Τυνήσιος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και να τον έχουν επικηρύξει για 100.000 ευρώ. Ενώ οι γερμανικές αρχές είχαν συλλάβει ως δράστη τον… λάθος άνθρωπο, ερωτήματα προκύπτουν για το γεγονός πως Γερμανός ακροδεξιός ηγέτης ήξερε πως ο δράστης ήταν Τυνήσιος. Τη Δευτέρα ο Lutz Bachmann, επικεφαλής του PEGIDA, έγραψε πως μια πηγή από την αστυνομία του είπε ότι ο οδηγός ήταν από το έθνος της Βόρειας Αφρικής. Αυτό ενώ οι αρχές ανέκριναν έναν αθώο Πακιστανό.

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας αναρωτιούνται γιατί οι γερμανικές αρχές χρειάστηκαν σχεδόν μια μέρα να βρουν την ταυτότητα του Anis Amri στην καμπίνα του φορτηγού που θέρισε τους πολίτες στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν πως ο ύποπτος για την επίθεση είναι Τυνήσιος την Τρίτη. Ανακοίνωσαν μάλιστα πως προσφέρουν αμοιβή 84.000 για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του, τονίζοντας πως ο 24χρονος μπορεί να είναι βίαιος και οπλισμένος.

Μετά τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από πολίτες και δημοσιογράφους ο Lutz Bachmann υποστήριξε ότι έκανε μόνο εικασίες. “Αγαπητέ Τύπε, το παραδέχομαι. Είχα μόνο την κρυστάλλινη σφαίρα μου και όχι πληροφοριοδότες. Και τώρα σας παρακαλώ σταματήστε, εντάξει;”. Οι χρήστες του Twitter δεν εντυπωσιάστηκαν από το σχόλιό του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι θα ήταν απολύτως αδιανόητο ο Τυνήσιος να ήταν ήδη ύποπτος από τη Δευτέρα.

Το πορτοφόλι με τα στοιχεία του Anis Amri βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην καμπίνα του φορτηγού, μια αποκάλυψη που πυροδότησε τις επικρίσεις των θεωρητικών της συνωμοσίας. “Ο Τυνήσιος δηλαδή που οδηγούσε το φορτηγό απλά έτυχε να αφήσει την ταυτότητά του στην καμπίνα. Αλήθεια;”, διερωτήθηκε κάποιος. “Οπότε οι αστυνομικοί χρειάστηκαν μια μέρα για να βρουν την ταυτότητα του Τυνήσιου στο φορτηγό; Νομίζω ότι δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν”.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τα δίκτυα NDR και WDR μετέδωσαν σήμερα πως βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Anis Amri στην πόρτα του οδηγού του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Η εφημερίδα Berliner Zeitung πάλι ανέφερε ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στο τιμόνι του φορτηγού. Τα μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν τις πηγές τους και οι Γερμανοί εισαγγελείς αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Γερμανοί αξιωματούχοι θεωρούσαν τον Anis Amri πιθανή απειλή πολύ καιρό πριν από την αιματηρή επίθεση και τον παρακολουθούσαν έξι μήνες μέσα στο 2016 πριν τελικά σταματήσουν. Είχαν προσπαθήσει να τον απελάσουν μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου αλλά δεν μπορούσαν γιατί δεν διέθεταν τα νόμιμα έγγραφά του και η Τυνησία αρχικά αρνούνταν ότι ήταν πολίτης της χώρας.

Πηγή: TheSun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε