Κόσμος

Θρίλερ με το Brexit – Ξορκίζουν, αλλά συζητούν το ενδεχόμενο παράτασης

Σε αναμμένα κάρβουνα Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει Brexit με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και τα εναλλακτικά σενάρια να πέφτουν στο τραπέζι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί το δημοσίευμα του Guardian περί πιθανής καθυστέρησης του Brexit να μην διαψεύδεται ή επιβεβαιώνεται επισήμως, ωστόσο βρίσκεται στα χείλη όσων Ευρωπαίων ηγετών τοποθετούνται επί του θέματος. Μάλιστα το ενδεχόμενο παράτασης του Brexit εθίγη και κατά την συνάντηση της Τερέζας Μέι με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως παραδέχθηκε Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η πιθανότητα παράτασης της ισχύος του Άρθρου 50 θίχτηκε σε συνάντηση που είχε η Βρετανή πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, αλλά δεν έγινε “ουσιαστική” συζήτηση πάνω σε αυτό, είπε ο αξιωματούχος για να προσθέσει: “Δεν ήταν κάτι που έθιξε η πρωθυπουργός. Αν ρωτούσαν την κυρία Μέι, θα απαντούσε ότι μια παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει“.

Πρωθυπουργός Δανίας: Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην παράταση για το Brexit

Ο πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια πιθανή παράταση του Brexit αν αυτό βοηθούσε στο να αποφευχθεί μια έξοδος της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

“Θεωρώ ότι όλοι θα είναι ευέλικτοι, κανένας δεν επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ με άτακτο τρόπο”, δήλωσε σήμερα ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στον τηλεοπτικό σταθμό TV2.

Ολλανδός πρωθυπουργός: Υπνοβατούμε προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Τον κώδωνα του κινδύνου για Brexit χωρίς συμφωνία έκρουσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Υπνοβατούμε προς ένα σενάριο άνευ συμφωνίας. Είναι απαράδεκτο και οι καλύτεροι σου φίλοι πρέπει να σε προειδοποιήσουν. Ξύπνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κατάληξε σε ένα συμπέρασμα και κλείσε τη συμφωνία», δήλωσε ο Ρούτε σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.

Υπενθυμίζεται πως κατά τον Guardian το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης περιόδου διαπραγματεύσεων φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην ΕΕ στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίσει να απορρίπτει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η Μέι και οι Βρυξέλλες. Η αντικατάσταση της μεταβατικής περιόδου των 21 μηνών μετά το Brexit με αντίστοιχο χρονικό διάστημα για διαπραγματεύσεις, ενώ η Βρετανία θα παραμένει μέλος της ΕΕ, θα επιτρέψει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες να καταλήξουν σε νέα σχέδια για τη μελλοντική τους σχέση με στόχο να καταστεί περιττό και το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η απάτη με τις δήθεν εγκλωβισμένες γυναίκες στα κατεχόμενα της Ουκρανίας - Άντρες χάνουν χιλιαδες ευρώ από AI φωτογραφίες και έγγραφα
Έρευνα 58 περιπτώσεων έδειξε επαναλαμβανόμενα στοιχεία στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες που ισχυρίζονται ότι είναι παγιδευμένες σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη περιγράφουν την κατάστασή τους
ουκρανια
Πεδίο μάχης η Γαλλία από τις διαδηλώσεις: 800.000 βγήκαν στους δρόμους – 150 τραυματίες αστυνομικοί, 1.200 συλλήψεις και τεράστιες ζημιές
Τεράστια φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ, κατέρρευσε το καμπαναριό - Εικόνες ωμής βίας στους δρόμους της Γαλλίας - Λεηλασίες, τραυματισμοί και ζημιές με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση Μακρόν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 52 λεπτά
14
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
71