Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε ενώ έκανε βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού – Βρετανός μεγιστάνας ανάμεσα στους επιβαίνοντες

Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε ενώ έκανε βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού – Βρετανός μεγιστάνας ανάμεσα στους επιβαίνοντες

Αγωνία για την εξαφάνιση στον Ατλαντικό Ωκεανό του μικρού τουριστικού υποβρυχίου που χρησιμοποιείται για περιηγήσεις στη ζώνη του ναυαγίου του Τιτανικού.

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το πλήρωμα στην ξηρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα.
Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί.

Ανάμεσα στους επιβάτες του υποβρυχίου φέρεται να είναι και ο δισεκατομμυριούχος, Χάμις Χάρντινγκ, EO της Action Aviation στο Ντουμπάι. Την είδηση πως αγνοείται έκανε γνωστή ο θετός του γιος.

Ο Βρετανός μεγιστάνας είχε ανακοινώσει το ταξίδι του μια ημέρα νωρίτερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις