Κόσμος

Θρίλερ” με τον θάνατο του αρχηγού του ISIS – Τελικά ούτε η Ρωσία επιβεβαιώνει

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του αρχηγού του ISIS. Παρ' ότι το Ισλαμικό κράτος έχει ανακοινώσει τον θάνατό του, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία, διαμηνύουν πως ακόμα δεν μπορούν να είναι βέβαιοι κάτι τέτοιο ισχύει. 

Σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως έχει στη διάθεσή του «αντικρουόμενες» πληροφορίες για τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ενώ μάλιστα ο ίδιος ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει τον θάνατό του τον Ιούνιο.

«Οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αντικρουόμενες και βρίσκονται στη διαδικασία της επιβεβαίωσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες», πρόσθεσε.

 

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του ΙΚ την περασμένη εβδομάδα, την επομένη της ανακήρυξης από το Ιράκ της νίκης του στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση. Η ΜΚΟ, που διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, είχε αναφέρει ωστόσο πως αγνοεί το πού, το πότε ή τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη ο υποτιθέμενος θάνατος του ηγέτη του ΙΚ.

Ο ρωσικός στρατός είχε επίσης ανακοινώσει, στις 22 Ιουνίου, ότι «κατά πάσα πιθανότητα» είχε σκοτώσει τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα τέλη Μαΐου κοντά στην πόλη Ράκα (βόρεια) στη Συρία, μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη πηγή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει από την πλευρά τους ότι δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν τον θάνατο του επικεφαλής του ΙΚ. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι κοντά» – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται. Πρέπει να το τελειώσουμε», τόνισε - Κούσνερ και Γοιυίτκοφ θα μεταβούν στη Μόσχα και θα γίνουν δεκτοί από τον Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
10
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Ο Τζάρεντ Κούσνερ παρουσίασε το «master plan» 25 δισ. δολαρίων για τη Γάζα: Ουρανοξύστες και πόλη σαν Ντουμπάι
Ανάπτυξη σε τέσσερις φάσεις με κατοικίες, τουριστικές ζώνες και data centers - Το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ο γαμπρός του Τραμπ - «Υπάρχει ένα master plan, θα το εφαρμόσουμε σταδιακά στη Μέση Ανατολή»
Ο Κούσνερ παρουσίασε τη «Νέα Γάζα»
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)