Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θρίλερ” με τον θάνατο του αρχηγού του ISIS – Τελικά ούτε η Ρωσία επιβεβαιώνει

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του αρχηγού του ISIS. Παρ’ ότι το Ισλαμικό κράτος έχει ανακοινώσει τον θάνατό του, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία, διαμηνύουν πως ακόμα δεν μπορούν να είναι βέβαιοι κάτι τέτοιο ισχύει. 

Σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως έχει στη διάθεσή του «αντικρουόμενες» πληροφορίες για τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ενώ μάλιστα ο ίδιος ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει τον θάνατό του τον Ιούνιο.

«Οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αντικρουόμενες και βρίσκονται στη διαδικασία της επιβεβαίωσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες», πρόσθεσε.

 

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του ΙΚ την περασμένη εβδομάδα, την επομένη της ανακήρυξης από το Ιράκ της νίκης του στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση. Η ΜΚΟ, που διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, είχε αναφέρει ωστόσο πως αγνοεί το πού, το πότε ή τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη ο υποτιθέμενος θάνατος του ηγέτη του ΙΚ.

Ο ρωσικός στρατός είχε επίσης ανακοινώσει, στις 22 Ιουνίου, ότι «κατά πάσα πιθανότητα» είχε σκοτώσει τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα τέλη Μαΐου κοντά στην πόλη Ράκα (βόρεια) στη Συρία, μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη πηγή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει από την πλευρά τους ότι δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν τον θάνατο του επικεφαλής του ΙΚ. 

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε