Κόσμος

Θρίλερ στη Σιβηρία! Νεκρός στο κελί του διαβόητος Ρώσος εθνικιστής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας από τους κορυφαίους Ρώσους εθνικιστές, ο Μαξίμ Μαρτσινκιέβιτς, γνωστός με το ψευδώνυμο “Τεσάκ”, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της πόλης Τσελιάμπινσκ στη Σιβηρία.

Για την υπόθεση στη Σιβηρία η ρωσική Γενική διεύθυνση Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες της αυτοκτονίας, καθώς αρχικά μεταδόθηκε ότι ο Μαρτσινκιέβιτς έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. 

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν στο κελί του, στο οποίο ο Μαρτσινκιέβιτς ήταν μόνος του, έφθασαν γιατροί οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, δίπλα στον αποκαλούμενο και “Τεσάκ” βρέθηκε σημείωμα στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε να τον συγχωρέσουν για την πράξη του.

Ο Μαξίμ Μαρτσινκιέβιτς ήταν γνωστός ακτιβιστής ακροδεξιών οργανώσεων και ένας από τους αρχηγούς του κινήματος “Restkrut”. Δικαστήριο της Μόσχας στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 είχε ζητήσει την σύλληψή του.

Όντως, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 στην Κούβα με ένταλμα της Interpol και απελάθηκε στη Ρωσία.

Σιβηρία – Μαρτσινκιέβιτς

Τον Αύγουστο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία ότι υποδαύλιζε το εθνικό και θρησκευτικό μίσος, αλλά τον Νοέμβριο το ίδιο δικαστήριο μείωσε την ποινή του σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκισης.

Τον Δεκέμβριο του 2018 καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μόσχας σε 10ετή κάθειρξη με την κατηγορία ότι επιτίθετο εναντίον ανθρώπων προφασιζόμενος ότι αγωνίζεται κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο δικηγόρος του, Αλεξέι Μιχαλτσίκ, δήλωσε ότι επρόκειτο να τον στείλουν και πάλι στη Μόσχα για να καταδικαστεί με την κατηγορία της εμπλοκής σε δολοφονίες ατόμων.

“Με βάση τα όσα μου είπε ο δικηγόρος στο Κρασνογιάρσκ που είχε συναντήσει τον Μαρτσινκιέβιτς, γνωρίζω ότι διαμαρτυρόταν ότι είχε υποστεί βασανιστήρια και ότι προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία πως συμμετείχε σε κάποιες υποτιθέμενες δολοφονίες. Από τις πληροφορίες αυτές συνάγεται ότι ο Μαρτσινκιέβιτς υπό πίεση δέχθηκε να μεταφερθεί στη Μόσχα”, τόνισε ο Μιχάλτσικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μαρτσινκιέβιτς σε προσωπική συζήτηση που είχε μαζί του αρνείτο τις κατηγορίες ότι είχε διαπράξει δολοφονίες και βρισκόταν σε κατάσταση μεγάλης ψυχικής πίεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακριτική επιτροπή δεν βρήκε ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ο θάνατος του Μαρτσινκιέβιτς δεν έχει εγκληματικό χαρακτήρα, αναφέρει η επιτροπή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι