Κόσμος

Θρίλερ στη Σιβηρία! Νεκρός στο κελί του διαβόητος Ρώσος εθνικιστής

Ένας από τους κορυφαίους Ρώσους εθνικιστές, ο Μαξίμ Μαρτσινκιέβιτς, γνωστός με το ψευδώνυμο “Τεσάκ”, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της πόλης Τσελιάμπινσκ στη Σιβηρία.

Για την υπόθεση στη Σιβηρία η ρωσική Γενική διεύθυνση Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες της αυτοκτονίας, καθώς αρχικά μεταδόθηκε ότι ο Μαρτσινκιέβιτς έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. 

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν στο κελί του, στο οποίο ο Μαρτσινκιέβιτς ήταν μόνος του, έφθασαν γιατροί οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, δίπλα στον αποκαλούμενο και “Τεσάκ” βρέθηκε σημείωμα στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε να τον συγχωρέσουν για την πράξη του.

Ο Μαξίμ Μαρτσινκιέβιτς ήταν γνωστός ακτιβιστής ακροδεξιών οργανώσεων και ένας από τους αρχηγούς του κινήματος “Restkrut”. Δικαστήριο της Μόσχας στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 είχε ζητήσει την σύλληψή του.

Όντως, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 στην Κούβα με ένταλμα της Interpol και απελάθηκε στη Ρωσία.

Σιβηρία – Μαρτσινκιέβιτς

Τον Αύγουστο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία ότι υποδαύλιζε το εθνικό και θρησκευτικό μίσος, αλλά τον Νοέμβριο το ίδιο δικαστήριο μείωσε την ποινή του σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκισης.

Τον Δεκέμβριο του 2018 καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μόσχας σε 10ετή κάθειρξη με την κατηγορία ότι επιτίθετο εναντίον ανθρώπων προφασιζόμενος ότι αγωνίζεται κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο δικηγόρος του, Αλεξέι Μιχαλτσίκ, δήλωσε ότι επρόκειτο να τον στείλουν και πάλι στη Μόσχα για να καταδικαστεί με την κατηγορία της εμπλοκής σε δολοφονίες ατόμων.

“Με βάση τα όσα μου είπε ο δικηγόρος στο Κρασνογιάρσκ που είχε συναντήσει τον Μαρτσινκιέβιτς, γνωρίζω ότι διαμαρτυρόταν ότι είχε υποστεί βασανιστήρια και ότι προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία πως συμμετείχε σε κάποιες υποτιθέμενες δολοφονίες. Από τις πληροφορίες αυτές συνάγεται ότι ο Μαρτσινκιέβιτς υπό πίεση δέχθηκε να μεταφερθεί στη Μόσχα”, τόνισε ο Μιχάλτσικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μαρτσινκιέβιτς σε προσωπική συζήτηση που είχε μαζί του αρνείτο τις κατηγορίες ότι είχε διαπράξει δολοφονίες και βρισκόταν σε κατάσταση μεγάλης ψυχικής πίεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακριτική επιτροπή δεν βρήκε ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ο θάνατος του Μαρτσινκιέβιτς δεν έχει εγκληματικό χαρακτήρα, αναφέρει η επιτροπή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ αναρρώνει από σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και τα πόδια»
Ο Χαμενεΐ τραυματίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, την πρώτη ημέρα του πολέμου που εξαπολύθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον πατέρα και προκάτοχό του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Επέστρεψαν στη γη οι 4 αστροναύτες του Artemis II μετά το ιστορικό ταξίδι στη Σελήνη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Η στιγμή της προσθαλάσσωσης μετά από 10 ημέρες ταξίδι - «Επόμενο βήμα ο Άρης» ευχήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ που συνεχάρη τους αστροναύτες
Αλεξίπτωτα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
14
Κρίσιμες ώρες στη Μέση Ανατολή: Οι απειλές Τραμπ και οι όροι του Ιράν λίγο πριν τις συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ
Σε μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Πακιστάν - Συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου την Τρίτη στην Ουάσινγκτον
Πακιστάν