Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θρίλερ στην Καλιφόρνια: Πυροβόλησε τη γιαγιά του και κράτησε ομήρους σε σούπερ μάρκετ – video

Θρίλερ στην Καλιφόρνια: Πυροβόλησε τη γιαγιά του και κράτησε ομήρους σε σούπερ μάρκετ – video

Ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό που συνοδεύτηκε και με ομηρία σε σούπερ μάρκετ συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Όλα έγιναν στην Καλιφόρνια, με τον 28χρονο δράστη να γαζώνει αρχικά τη γιαγιά του και μια νεαρή γυναίκα και στη συνέχεια να κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ο δράστης παραδόθηκε.

Τα στοιχεία του άνδρα που προκάλεσε το αιματηρό περιστατικό στην Καλιφόρνια δεν έχουν γίνει γνωστά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 28χρονος δράστης, πυροβόλησε τη γιαγιά του και άλλη μια νεαρή γυναίκα ύστερα από οικογενειακό καυγά σε σπίτι στο Λος Άντζελες.

Ο δράστης πήρε στη συνέχεια το αυτοκίνητο της γιαγιάς του και μαζί τη νεαρή γυναίκα που είχε τραυματίσει. Η αστυνομία τον καταδίωξε και προσπάθησε να τον σταματήσει αλλά μάταια. Ο 28χρονος, αφού τράκαρε το αυτοκίνητό του, κατέβηκε και μπήκε στο σούπερ μάρκετ Trader Joe’s.

Σκηνές πανικού ακολούθησαν, με τους περαστικούς να προσπαθούν να προφυλαχθούν από τα πυρά που αντάλλασσε ο δράστης με την αστυνομία. Ο 28χρονο ταμπουρώθηκε στο σούπερ μάρκετ, κρατώντας ομήρους τους 40 ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί.

Πως έφτασε στην ομηρία

“Ένας ύποπτος (…) είχε έναν οικογενειακό καυγά κατά τον οποίο άνοιξε πυρ εναντίον της γιαγιάς του και μιας άλλης γυναίκας που βρισκόταν εκεί”, δήλωσε ο αστυνομικός Μπάρι Μοντγκόμερι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. “Ο ύποπτος διέφυγε στη συνέχεια από εκεί με το αυτοκίνητο της γιαγιάς του, παίρνοντας μαζί του την άλλη γυναίκα”, και μπήκε μετά την καταδίωξή του από την αστυνομία σε ένα σουπερμάρκετ “Trader Joe’s”, όπου και οχυρώθηκε έπειτα από “ανταλλαγή πυρών στην οποία ενεπλάκη ένας αστυνομικός”, πρόσθεσε.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν τεράστια. Δεκάδες αστυνομικοί, 100 πυροσβέστες και 18 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο.

Φωτογραφία Reuters

Θρήνος στην Καλιφόρνια

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια νεαρή γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο σούπερ μάρκετ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ύποπτο. “Με λύπη σας ενημερώνω ότι υπήρξε ένας θάνατος μέσα στο κατάστημα, μια γυναίκα”, δήλωσε ο δήμαρχος Έρικ Γκαρσέτι, χωρίς να διευκρινίσει περισσότερα.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο ύποπτος, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 28 χρονών παραδόθηκε έπειτα από τρεις ώρες κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την αστυνομία.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης

Η γυναίκα που είχε πάρει μαζί του στο αυτοκίνητο, έχει διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο. Η γιαγιά δέχθηκε αρκετούς πυροβολισμούς και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, κατέληξε η αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και tucsonnewsnow.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις