Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ στην Κριμαία! Πυρ κατά ουκρανικών σκαφών άνοιξε το Ρωσικό ναυτικό!

Θρίλερ στην Κριμαία! Πυρ κατά ουκρανικών σκαφών άνοιξε το Ρωσικό ναυτικό!

Μεγάλη ένταση επικρατεί στην περιοχή του Κερτς στην Κριμαία, καθώς οι δυνάμεις του ρωσικού ναυτικού άνοιξαν πυρ κατά ουκρανικών σκαφών!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sputnik στο πορθμείο του Κερτς στην Κριμαία βρίσκονταν τρία ουκρανικά σκάφη τα οποία είχαν εντολή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης. Το ρωσικό ναυτικό όμως είχε αποκλείσει την περιοχή και είχε διατάξει την αποχώρησή τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα άνοιγε πυρ!

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ το  πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, πλήττοντας ένα πλοίο και τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος.

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας έκανε αυτήν την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook έπειτα από μια ημέρα αυξημένης έντασης κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία εμπόδισε τρία ουκρανικά πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του Στενού του Κερτς, τοποθετώντας ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο κάτω από μια γέφυρα που ελέγχει η Μόσχα.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία απέκοψε την πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ από την Μαύρη Θάλασσα. Ένα ζήτημα για το οποίο διαφωνεί με την Ουκρανία. Την είδηση για την απόφαση που πήρε η Ρωσία, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση (Rossiya 24 TV ). Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί μέσω του πορθμού του Κερτς.

Στο βόρειο τμήμα της αναφερόμενης θάλασσας βρίσκεται η Ουκρανία, στα δυτικά της, η Κριμαία και στα ανατολικά της, η Ρωσία. Η Ρωσία εμπόδισε την είσοδο τριών πλοίων του ουκρανικού ναυτικού στην Θάλασσα, με την τοποθέτηση του εμπορικού πλοίου κάτω από την γέφυρα που ελέγχει.

Η Ρωσία εμπόδισε την πρόσβαση των πλοίων μέσω του πορθμού του Κερτς, με την τοποθέτηση ενός εμπορικού πλοίου στην θαλάσσια δίοδο, σύμφωνα με την αναφορά της τηλεόρασης.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα και το Κίεβο αντάλλαξαν κατηγορίες για την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια Ρώσων συνοριακών φρουρών να σταματήσουν ουκρανικά πλοία που προσπαθούσαν να κάνουν τον γύρο της Κριμαίας, με προορισμό ένα ουκρανικό λιμάνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις