Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θρίλερ στο Μιλάνο: Βρήκαν ανοιχτή τη… “σφραγισμένη” πόρτα του Ντουόμο

Μιλάνο Ντουόμο
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρόμο στις αρχές ασφαλείας προκαλεί ένα περίεργο περιστατικό στον καθεδρικό Ναό του Ντουόμο στο Μιλάνο. Φυσικά, έχει σημάνει συναγερμός.

Μια πόρτα του Ντουόμο που δεν ανοίγει ποτέ, κι όμως βρέθηκε ανοιχτή από στρατιώτες που περιπολούν την περιοχή και το ναό – σύμβολο, όχι μόνο στο Μιλάνο.

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (20.09.2017) όταν μια από τις πλαϊνές πόρτες του καθεδρικού ναού Ντουόμο βρέθηκε ανοικτή από στρατιώτες που φυλάσσουν την περιοχή και τον ναό.

Το Ντουόμο στόχος τζιχαντιστών

Το Ντουόμο θεωρείται ένας από τους κύριους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους» που μπορεί να πληγούν από τζιχαντιστές.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, καθ΄ όλη την χθεσινή ημέρα έγιναν έρευνες μέσα και έξω από την εκκλησία. Έψαχναν οι αρχές να βρουν τι ακριβώς συνέβη.

Διαπιστώθηκε ότι μέρος από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του ναού δεν λειτουργούσαν. Και αυτό ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις υποψίες. Τώρα οι υπεύθυνοι των ερευνών ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στις κάμερες ασφαλείας στην πλατεία του Ντουόμο και στην γύρω περιοχή.

Η πόρτα που ήταν πάντα κλειστή

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία μπορεί να αποδεικνύουν ότι έγιναν όντως επικίνδυνες κινήσεις. Θεωρείται αδύνατον η συγκεκριμένη πόρτα να έμεινε ανοικτή «κατά λάθος». Συνήθως είναι πάντα κλειστή και υπάρχει κλειδαριά ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Corriere οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται και στην εσωτερική υπηρεσία ασφάλειας του καθεδρικού ναού. Στόχος να διαπιστωθεί μήπως κάποιος, άθελά του ή και ηθελημένα δεν έκλεισε την συγκεκριμένη πόρτα, προκαλώντας τον συναγερμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις