Κόσμος

Θρίλερ στο Μιλάνο: Βρήκαν ανοιχτή τη… “σφραγισμένη” πόρτα του Ντουόμο

Τρόμο στις αρχές ασφαλείας προκαλεί ένα περίεργο περιστατικό στον καθεδρικό Ναό του Ντουόμο στο Μιλάνο. Φυσικά, έχει σημάνει συναγερμός.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια πόρτα του Ντουόμο που δεν ανοίγει ποτέ, κι όμως βρέθηκε ανοιχτή από στρατιώτες που περιπολούν την περιοχή και το ναό – σύμβολο, όχι μόνο στο Μιλάνο.

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (20.09.2017) όταν μια από τις πλαϊνές πόρτες του καθεδρικού ναού Ντουόμο βρέθηκε ανοικτή από στρατιώτες που φυλάσσουν την περιοχή και τον ναό.

Το Ντουόμο στόχος τζιχαντιστών

Το Ντουόμο θεωρείται ένας από τους κύριους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους» που μπορεί να πληγούν από τζιχαντιστές.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, καθ΄ όλη την χθεσινή ημέρα έγιναν έρευνες μέσα και έξω από την εκκλησία. Έψαχναν οι αρχές να βρουν τι ακριβώς συνέβη.

Διαπιστώθηκε ότι μέρος από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του ναού δεν λειτουργούσαν. Και αυτό ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις υποψίες. Τώρα οι υπεύθυνοι των ερευνών ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στις κάμερες ασφαλείας στην πλατεία του Ντουόμο και στην γύρω περιοχή.

Η πόρτα που ήταν πάντα κλειστή

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία μπορεί να αποδεικνύουν ότι έγιναν όντως επικίνδυνες κινήσεις. Θεωρείται αδύνατον η συγκεκριμένη πόρτα να έμεινε ανοικτή «κατά λάθος». Συνήθως είναι πάντα κλειστή και υπάρχει κλειδαριά ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Corriere οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται και στην εσωτερική υπηρεσία ασφάλειας του καθεδρικού ναού. Στόχος να διαπιστωθεί μήπως κάποιος, άθελά του ή και ηθελημένα δεν έκλεισε την συγκεκριμένη πόρτα, προκαλώντας τον συναγερμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 87
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ