Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θρήνος για 18χρονη snowboarder – Ο ανταγωνισμός και μια χαμένη πτήση την έσπρωξαν στην αυτοκτονία

Θρήνος για 18χρονη snowboarder – Ο ανταγωνισμός και μια χαμένη πτήση την έσπρωξαν στην αυτοκτονία

Η 18χρονη Ellie Soutter, Βρετανίδα αθλήτρια snowboard, δεν άντεξε την πίεση του ανταγωνισμού και έβαλε τέλος στη ζωή της.

Η Ellie Soutter, ανερχόμενο αστέρι του snowboard, βρέθηκε νεκρή στο γαλλικό θέρετρο Les Gets τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης εβδομάδας.

Ο συντετριμμένος πατέρας της Tony Soutter δήλωσε ότι ήθελε να είναι η καλύτερη και να μην απογοητεύσει κανέναν.

“Δυστυχώς όλα ξεκίνησαν από μια πτήση που έχασε και δεν πήγε στην προπόνηση με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας” δήλωσε στο BBC South East.

“Ένιωσε ότι τους απογοήτευσε. Αισθάνθηκε ότι με απογοήτευσε και απλά χρειάζεται κάτι ανόητο όπως αυτό το ταξίδι για κάποιον για να ξεπεράσει τα όρια. Γιατί υπάρχει πολλή πίεση στα παιδιά”.

Μιλώντας για τον θάνατο της κόρης του, ο Tony Soutter είπε ότι έχασε τη φίλη και τον βράχο του.

Η πίεση την έσπρωξε στην αυτοκτονία

Είναι η πρώτη φορά που μίλησε μετά την αυτοκτονία της Ellie στις 25 Ιουλίου. Υποστήριξε ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε και ο ανταγωνισμός στο υψηλό επίπεδο συνέβαλαν στο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η Ellie Soutter θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του snowboarding και είχε μεγάλες ελπίδες να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Αγγλίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.

Είχε μετακομίσει στο Les Gets το 2009 και μέχρι το 2015 οι αθλητικές δεσμεύσεις που είχε την υποχρέωσαν να τελειώσει το σχολείο με μαθήματα στο σπίτι.

Ο θείος της Jeremy Soutter δήλωσε στη MailOnline ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχαν καθόλου σημάδια ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Ήταν στις 8 Ιουλίου που ο πατέρας της Tony Soutter ανακοίνωσε ότι είναι περήφανος μπαμπάς καθώς η Ellie είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει την ομάδα της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Νέας Ζηλανδίας.

Ο συντετριμμένος πατέρας ανακοίνωσε τα τραγικά νέα την Πέμπτη.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις