Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θρήνος για τον dj Zdar! Έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε

Zdar
Φωτογραφία instagram

Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή προκάλεσε η είδηση πως ο dj Zdar ή κατά κόσμον Philippe Cerboneschi έχασε τη ζωή του χθες Τετάρτη (19.06.2019) στο Παρίσι. Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Cassius έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε.

Την είδηση του θανάτου του πασίγνωστου dj και μουσικού της dance μουσικής επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Sebastien Farran, τονίζοντας πως πρόκειται για δυστύχημα. Ο Zdar, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στο κενό από παράθυρο ενός ψηλού κτιρίου στο Παρίσι, είπε ο μάνατζέρ του, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, γείτονες του γνωστού dj περιέγραψαν μιλώντας στη Monde πως ο 52χρονος μουσικός, καλλιτεχνικός διευθυντής και μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς pop σκηνής, ήταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, όταν έπεσε στο κενό. Η μπαλκονόπορτα βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του.

Ο Zdar ήταν 52 ετών και έφυγε από τη ζωή λίγα 24ωρα πριν κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος που έφτιαξε το 1996 με τον Hubert Blanc-Francard (γνωστό και ως BoomBass) και μόλις δυο μέρες πριν από την εμφάνισή τους στο θρυλικό Olympia του Παρισιού.

https://twitter.com/CASSIUSOFFICIAL/status/1141443977205473287

https://twitter.com/OLYMPIAHALL/status/1138832521444110336

Το άλμπουμ Dreems θα ήταν το πρώτο των Cassius εδώ και τρία χρόνια και επέλεξαν να ξανακάνουν δίσκο φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το ντεμπούτο τους. Ήταν ο 1999 όταν «συστήθηκαν» στο μουσικό κοινό με το άλμπουμ Cassius.

Η αστυνομία κάνει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του αλλά σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, το ατύχημα αντιμετωπίζεται ως «υπόθεση ρουτίνας».

Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από τον Cassius Clay, τον Μοχάμεντ Άλι δηλαδή. Με την κυκλοφορία του, το 1999, το πρώτο τους άλμπουμ έφτασε στο Νο7 των βρετανικών charts. Στην καριέρα τους, ο Zdar και ο BoomBass συνεργάστηκαν με συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι Phoenix, οι Beastie Boys, ο Franz Ferdinand, ο Pharrell Williams και ο MC Solaar.

Ο Zdar είχε κερδίσει Grammy το 2010 για το άλμπουμ των Phoenix «Wolfgang Amadeus Phoenix».

Πριν… γίνει Zdar, ο Philippe Cerboneschi είχε αποκαλύψει στη Monde πως αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του ως σερβιτόρος για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όταν είδε μια φωτογραφία από ηχογράφηση των Eurythmics σε ένα studio στο Παρίσι. Έπιασε δουλειά σε ένα studio και στα μέσα της 10ετίας του ’80 βρέθηκε να συνεργάζεται με θρύλους της γαλλικής μουσικής σκηνής όπως ο Serge Gainsbourg, ο Etienne Daho και η Vanessa Paradis.

View this post on Instagram

A little message for Franz !

A post shared by Zdar (@zdar_war) on

https://www.instagram.com/p/BRHEbe4BhfX/

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στους θαυμαστές της μουσικής του αλλά και σε ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο David Guetta. “Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τα φανταστικά πάρτι που κάναμε όλοι μαζί. Όλη μου την αγάπη στην οικογένειά σου, τον BoobBass και τον Pedro“, έγραψε ο πασίγνωστος dj.

Με πληροφορίες από BBC και Monde

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις