Κόσμος

Θύελλα στις ΗΠΑ για το κορονο-πάρτι σε πισίνα που θύμιζε… Μύκονο τον Αύγουστο!

Οι αρχές της πολιτείας του Μιζούρι, στις κεντρικές ΗΠΑ, αντέδρασαν σφόδρα μετά τη δημοσιοποίηση ενός viral βίντεο, με πρωταγωνιστές εκατοντάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε ένα πάρτι, μέσα σε μια πισίνα, μην τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μεσούσης της πανδημίας.

Στους παριστάμενους στη γιορτή, που βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλο, δόθηκαν συστάσεις να τεθούν σε εθελούσια καραντίνα για 14 ημέρες ή έως να διαγνωστούν αρνητικοί από τον νέο κορονοϊό.

Στο βίντεο, που προκάλεσε την αντίδραση των υγειονομικών αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, διακρίνονται εκατοντάδες άνθρωποι με μαγιό, να πίνουν κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο, στην πισίνα ενός μπαρ στη λίμνη Όζαρκς.

Από τη δημοσιοποίησή του, το περασμένο Σάββατο, στο Twitter, το βίντεο αυτό το έχουν δει χρήστες 18 εκατομμύρια φορές.

«Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους και απειλεί να βλάψει, σημαντικά, την πρόοδο που κάναμε για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19», λέει ο επικεφαλής της κομητείας του Σεντ Λούις, Σαμ Πέιτζ.

https://twitter.com/aaliznat/status/1264414727272194048?s=20

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στις ΗΠΑ, χιλιάδες Αμερικανοί έσπευσαν στις παραλίες, τηρώντας συχνά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, με ή χωρίς μάσκες.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε γκολφ για πρώτη φορά εδώ και 2 μήνες, προκαλώντας επίσης επικριτικά σχόλια.

Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 100.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, από τον οποίο έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 1,7 εκατομμύριο Αμερικανοί, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ 5
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 51
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι