Κόσμος

Θύμα γραφειοκρατίας ο Δαλάι Λάμα – Ακύρωσε το ταξίδι του γιατί δεν είχε βίζα!

Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για αυτή την εβδομάδα στη Νότια Αφρική, όπου αναμενόταν να παραστεί στον εορτασμό των 80ών γενεθλίων του αρχιεπισκόπου Ντέσμοντ Τούτου.

Το γραφείο του Δαλάι Λάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι το ταξίδι του στη Νότια Αφρική ακυρώθηκε, διότι η χώρα δεν εξέδωσε εγκαίρως τη βίζα του, αν και ο ίδιος είχε καταθέσει τα χαρτιά του εδώ και εβδομάδες.

Η Νότια Αφρική δέχεται πιέσεις από την Κίνα, με την οποία έχει στενές εμπορικές σχέσεις, να μην θεωρήσει την άδεια εισόδου του Δαλάι Λάμα, καθώς το Πεκίνο τον θεωρεί επικίνδυνο αυτονομιστή.

“Γι’ αυτό έχουμε πειστεί ότι για κάποιον λόγο ή λόγους η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ήταν απρόσφορο να εκδώσει βίζα στην αγιότητά του τον Δαλάι Λάμα”, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ.

Από τη μεριά της η Κλέισον Μονιέλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, σχολίασε ότι η χώρα δεν είπε “όχι” αλλά αντίθετα ο ίδιος αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι.

Ο Δαλάι Λάμα, που μετά το τέλος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική θεωρούνταν σύμβολο της ειρήνης, έχει καταντήσει διπλωματικός πονοκέφαλος για τη χώρα καθώς αυξάνονται οι οικονομικοί της δεσμοί με την Κίνα. Η Πρετόρια είχε ήδη απορρίψει μία προηγούμενη αίτηση για χορήγηση βίζας που είχε καταθέσει ο Δαλάι Λάμα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δαλάι Λάμα σε ριάλιτι μαγειρικής – Τον… έψησε Έλληνας!

Στο Λευκό Οίκο ο Δαλάι Λάμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έλα Κουκ: Φοιτήτρια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού συλλόγου, η μία νεκρή από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ
H είδηση ότι η μία από τους δύο νεκρούς από την ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, ήταν υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να δώσει πολιτική διάσταση στο στυγερό έγκλημα
Η 19χρονη Έλα Κουκ
Το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του – Ποιος είναι ο γιος τους Νικ που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών
Ο θρυλικός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ βρέθηκαν νεκροί από μαχαίρι στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες
Ο Ρομπ Ράινερ με τη γυναίκα του και τα παιδιά του Νικ, Ρόμι και Τζέικ
Σπαραγμός για την 10χρονη Ματίλντα που σκοτώθηκε στη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ - «Δεν ξέρουμε πως να το ξεπεράσουμε»
Ταυτοποιούνται σταδιακά τα θύματα των πυροβολισμών - Η σπαρακτική ανάρτηση της θείας της και οι ιστορίες των ανθρώπων που θυσίασαν την ζωή τους για να σώσουν τους αγαπημένους τους
Η 10χρονη που σκοτώθηκε από τα πυρά των δραστών
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8