Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θυμάστε τον Ομράν; Γνωρίστε και την Άγια τώρα [vid]

Θυμάστε τον Ομράν; Γνωρίστε και την Άγια τώρα [vid]

Ο μικρός Ομράν με το κενό βλέμμα και το σκονισμένο, γεμάτο αίματα, πρόσωπο μας είχε συγκλονίσει. Αλλά τον ξεχάσαμε. Και να τώρα που έρχεται ένα άλλο παιδί, κι αυτό γεμάτο αίματα, να μας ρίξει γροθιά στο στομάχι.

Είναι ένα ακόμα παιδί που είχε την ατυχία να ζει στη Συρία. Όπως ο Ομράν. Κι εκείνη επέζησε, όπως ο Ομράν. Κι εκείνη τραυματίστηκε σε ένα ακόμη βομβαρδισμό κατά αμάχων (άγνωστο και αδιάφορο ποιος τον έκανε) όπως ο Ομράν.

Το όνομά της είναι Άγια και το πρόσωπό της γεμάτο αίματα. Φωνάζει και αναζητά τον μπαμπά της. Τη στιγμή του βομβαρδισμού ήταν στο σπίτι της, εκεί όπου πίστευε πως είναι ασφαλής, στην πόλη Ταλμπισέχ της Συρίας.

«Μη φοβάσαι αγάπη μου, πως σε λένε» τη ρωτάει ένας γιατρός. Με βλέμμα γεμάτο τρόπο και μάτια γεμάτα δάκρυα του απαντά «Άγια». Τη ρωτούν που βρισκόταν την ώρα του βομβαρδισμού. «Στο σπίτι όταν έπεσε πάνω μου το ταβάνι» λέει στους γιατρούς που προσπαθούν να τη βοηθήσουν και να την ηρεμήσουν. Αλλά εκείνη θέλει τον μπαμπά της. Και τον φωνάζει διαρκώς. «Μπαμπά; Έλα μπαμπά, που είσαι;»

Από τον βομβαρδισμό στην Ταλμπισέχ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε