Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τι γράφει η Il Manifesto για την παραίτηση Κοτζιά -Πιο ηχηρή αποχώρηση μετά από αυτή του Βαρουφάκη

Τι γράφει η Il Manifesto για την παραίτηση Κοτζιά -Πιο ηχηρή αποχώρηση μετά από αυτή του Βαρουφάκη
photo eurokinissi

Εκτενές ρεπορτάζ για την παραίτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δημοσιεύει σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.

Στο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είναι η πιο ηχηρή αποχώρηση από την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη το 2015. Στην ιταλική εφημερίδα γίνεται λόγος για τη σύγκρουση του Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και στην τοποθέτηση του πρώην πλέον υπουργού, ότι η ανάγκη να

βρεθεί μια επωφελής λύση με τα Σκόπια, ήταν μέρος του κυβερνητικών θέσεων, ήδη από το 2015.

Η Il Manifesto αναφέρει την ενόχληση του Νίκου Κοτζιά από τις δηλώσεις του κ.Καμμένου κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, και του υπενθύμισε ότι «δεν είναι αρμόδιος για να χαράσσει εξωτερική πολιτική».

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να εργαστεί υπέρ της μείωσης της έντασης, αλλά στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, η πολιτική διαφορά, μετετράπη σε προσωπική σύγκρουση», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση θεωρεί πως δεν μπορεί να επιτρέψει να χάσει την υποστήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή, παρά την προσέγγισε που επιχειρείται με ένα μέρος του δημοκρατικού κέντρου.

υπογραμμίζεται ότι στη φάση αυτή, η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να χάσει την υποστήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Βουλή, παρά την προσέγγιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ένα μέρος του δημοκρατικού κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις