Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι χρονιά έχουμε; Γιος βοηθού σερίφη πυρπόλησε τρεις εκκλησίες αφροαμερικανών!

Τι χρονιά έχουμε; Γιος βοηθού σερίφη πυρπόλησε τρεις εκκλησίες αφροαμερικανών!
youtube

Περιστατικό που μας γυρίζει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω συνέβη στη νότια Λουϊζιάνα με τον γιο ενός βοηθού σερίφη να βάζει φωτιά σε εκκλησίες αφροαμερικανών.

Ειδικότερα ο γιος ενός βοηθού σερίφη κατηγορείται από τις αρχές για εμπρηστική επίθεση σε τρεις εκκλησίες Αφροαμερικανών στην νότια Λουϊζιάνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι αρχές έδρασαν γρήγορα και κατάφεραν να συλλάβουν τον φερόμενο ως δράστη, καθώς υπήρχα φόβοι πως θα εξαπέλυε και άλλες επιθέσεις. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιος του βοηθού σερίφη ονομάζεται Χόλντεν Μάθιους, είναι 21 ετών και κάτοικος της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις όπου συνέβησαν οι πυρπολήσεις.

Ο 21χρονος δράστης διώκεται με τρεις κατηγορίες για εμπρησμό σε χώρους λατρείας, μία κατηγορία για κάθε μία από τις επιθέσεις του και κάθε κατηγορία προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 έτη, όπως ανέφερε ο αρχηγός πυροσβεστικής της Λουϊζιάνα, Μπουτς Μπράουνιγκ.

«Αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι ο Μάθιους είναι ο ύποπτος», τόνισε ο Μπράουνιγκ σε μια συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως ο γιος του βοηθού σερίφη Ρόι Μάθιους από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις συνελήφθη αργά χθες, περίπου 12 ώρες μετά την ταυτοποίησή του ως φερόμενου δράστη.

«Αισθανθήκαμε ότι επίκειντο και άλλα εγκλήματα», δήλωσε. «Για χάρη της δημόσιας ασφάλειας εξασφαλίσαμε τάχιστα εντάλματα και τον συλλάβαμε», πρόσθεσε.

Οι τρεις εκκλησίες, που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές, ήταν κυρίως χώροι λατρείας αφροαμερικανών πιστών, με τις αρχές να υποπτεύονται πως οι εμπρησμοί ήταν εγκλήματα μίσους, χωρίς ωστόσο να έχουν απαγγελθεί τέτοιες κατηγορίες στο Μάθιους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο Μπράουνιγκ ανέφερε ότι οι αρχές έμαθαν ότι ο Μάθιους «είχε μια σχέση με ένα είδος μουσικής, που αποκαλείται μπλακ μέταλ». Το είδος αυτό μουσικής σχετίζεται με εμπρησμούς εκκλησιών σε άλλα μέρη του κόσμου, τόνισε. Οι πυρκαγιές σημειώθηκαν μεταξύ 26 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Ο σερίφης της κομητείας Μπόμπι Γκουίντροζ είπε ότι πιστεύει ότι ο βοηθός του δεν είχε γνώση της εμπλοκής του γιου του Χόλντεν Μάθιους, στις εμπρηστικές επιθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις