Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τη χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι – Αδιανόητη αστυνομική βία on camera [vid]

αστυνομική βία γυναίκα παραλία

Η μανία με την οποία αστυνομικός γρονθοκοπεί στο κεφάλι ένα νεαρό κορίτσι ξεπερνάει κάθε όριο. Και δεν είναι μόνος. Έχει τη βοήθεια κι άλλων συναδέλφων του, που μάλλον ένιωσαν πολύ… άντρες βάζοντάς τα με μια νεαρή κοπέλα. Η αστυνομική βία καταγράφηκε από κάμερα και το video προκαλεί σάλο.

Όλα έγιναν το Σάββατο σε παραλία του Νιού Τζέρσεϊ όπου η νεαρή κοπέλα είχε πάει με την κορούλα της, τον πατέρα της μικρής και μια φίλη της. Το video από την αστυνομική βία που δέχτηκε ανέβασε η ίδια στη σελίδα της στο Facebook και έως την Κυριακή είχε περισσότερα από 130.000 shares.

Το video είναι σοκαριστικό. Είναι μόλις 50 δευτερόλεπτα. Η Έμιλι Γουάινμαν είναι πεσμένη στην άμμο. Ένας αστυνομικός της έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα και τη χτυπά με γροθιές στο κεφάλι. Μαζί του ένας ακόμα συνάδελφός του, που προσπαθεί να συγκρατήσει το… θύμα!

«Σταμάτα να αντιστέκεσαι» της φωνάζει ο ένας από τους αστυνομικούς, ενώ ο άλλος τη χτυπά στο κεφάλι. «Δεν αντιστέκομαι! Δεν έκανα τίποτα λάθος», φωνάζει η νεαρή καθώς απεγνωσμένα προσπαθεί να απελευθερωθεί. «Δεν μπορείς να μου φέρεσαι έτσι», φωνάζει η γυναίκα, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να της περάσουν χειροπέδες.

Άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στην παραλία παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι. Κάποιοι κατέγραφαν με τα κινητά τους. Στο βάθος ακούγεται το κλάμα ενός μωρού, που πιστεύεται πως είναι 18μηνών κόρη της Γουάινμαν. Ευτυχώς για το κοριτσάκι, μαζί στην παραλία ήταν και ο πατέρας του.

Δείτε το video με την αδιανόητη αστυνομική βία

Νόμιζαν ότι έπινε

Παρόλο που Γουάινμαν είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 21 της χρόνια. Και βάσει νόμου στις ΗΠΑ απαγορεύεται να πίνει αλκοόλ. Όπως περιέγραψε στο post της στο Facebook, οι αστυνομικοί πλησίασαν εκείνη και τη φίλη της στην παραλία για να τις ρωτήσουν αν είχαν πιεί καθώς φαίνονταν πως ήταν κάτω των 21 ετών. Είχαν δει κοντά τους αλκοόλ. Η Γουάινμαν απάντησε πως δεν είχε πιει, τους έδειξε τα κλειστά μπουκάλια και δέχτηκε ακόμη και να κάνει αλκοτέστ. Το ίδιο και η φίλη της. Το τεστ βγήκε αρνητικό και πίστεψαν πως είχαν… τελειώσει. Δεν είχαν.

Ούτε το αρνητικό τεστ έπεισε τους αστυνομικούς. Συνεχίζοντας την περιγραφή της, λέει πως ο ένας από τους αστυνομικούς την ακολούθησε καθώς εκείνη απομακρυνόταν για να κάνει ένα τηλεφώνημα.

Έτσι άρχισαν όλα

Όταν η κοπέλα ενοχλήθηκε γιατί την ακολουθούσε ο αστυνομικός έκανε το λάθος, όπως αποδείχθηκε, να τον ρωτήσει αν δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει. «Τους ρώτησαν αν δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν ως αστυνομικοί από το να σταματάνε ανήλικους να δουν αν έχουν πιεί», έγραψε. Ο αστυνομικός της απάντησε πως δεν είχε σκοπό να της κάνει τίποτα. Αλλά μετά από αυτό θα της έκοβε κάτι σαν κλήση.

Της ζήτησε το όνομά της αλλά εκείνη αρνήθηκε να του το δώσει. Του είπε πως δεν είχε κάνει τίποτα λάθος. Όπως σημειώνει, οι αστυνομικοί της είπαν ότι θα τη συλλάβουν. Και αυτό παρά το ότι τους είπε πως ήταν στην παραλία μαζί με τη μικρή της κόρη.

«Μου είπε πως θα με συλλάβει και άρχισε να έρχεται προς το μέρος μου για να μου περάσει χειροπέδες. Περπατούσα προς τα πίσω και άρχισα να φωνάζω το όνομα του πατέρα της κόρης μου» συνέχισε την περιγραφή της. Τότε έπεσε και ο ένας από τους αστυνομικούς έπεσε από πάνω της και της κράτησε το κεφάλι στην άμμο.

 

Τότε άρχισε η μάχη. Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε πως εκτός από της γροθιές στο κεφάλι, ο αστυνομικός της έκανε και κεφαλοκλείδωμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στο post της η νεαρή γυναίκα παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να έχει χειριστεί διαφορετικά το θέμα. Για το σοκαριστικό περιστατικό αστυνομικής βίας διενεργείται ήδη έρευνα από την αστυνομία του Γουάιλντγουντ.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις