Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν: Θα συναντηθούν στη Ρωσία στις 23 Οκτωβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε σήμερα (07.10.2024) με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν για τις στενές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και για διάφορα παγκόσμια ζητήματα.

Στόχος των δύο χωρών είναι να συνεχίσουν τον πολιτικό διάλογο μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν όλο τον πλανήτη.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, στον οποίο έδειξε την ικανοποίησή του που οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα αναπτύσσονται με μεγάλη επιτυχία σε όλους σχεδόν τους τομείς.

«Γενικά, είμαστε καλοί γείτονες και εργαζόμαστε προς όφελος των λαών μας, των χωρών μας και τα καταφέρνουμε όλα, εν γένει. Υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή μας», είχε δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε πως στις 23 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας.

Παρ΄όλο που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στους BRICS, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε λίγες ημέρες αργότερα ότι «όλες οι σημερινές χώρες μέλη των BRICS πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να δεχτούν νέα μέλη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock