Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τίλερσον – Λαβρόφ για την Βόρεια Κορέα – “Δεν την αποδεχόμαστε ως πυρηνική δύναμη”

Τηλεφωνική επικοινωνία Τίλερσον – Λαβρόφ για την Βόρεια Κορέα – “Δεν την αποδεχόμαστε ως πυρηνική δύναμη”

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Ρεξ Τίλερσον και Σεργκέι Λαβρόφ. σχετικά με τις τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν εις βάρος της Βόρειας Κορέας τις τελευταίες μέρες η Ουάσιγκτον και ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι καμία από τις δύο χώρες δεν αποδέχονται την Πιόνγκιανγκ ως μια πυρηνική δύναμη

«Οι δύο συζήτησαν τις ανησυχίες που προκαλεί το αποσταθεροποιητικό πυρηνικό πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και τόνισαν ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία δεν αποδέχονται την DPRK ως μια πυρηνική δύναμη», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την Τρίτη (26.12.2017), το Κρεμλίνο επανέλαβε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνομιλίες με σκοπό τη μείωση των εντάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ υπογράμμισε στον Τίλερσον ότι η «επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον» και η ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή έχουν οξύνει τις εντάσεις, κίνηση που χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις