Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο για να… πέσουν οι τόνοι

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο για να… πέσουν οι τόνοι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, Τσαβούσογλου και Πομπέο συνομίλησαν για την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ.
Την τελευταία περίοδο οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες και διαρκώς επιδεινώνονται, λόγω της πιθανής απόκτησης των συστημάτων S-400 από την Τουρκία, της απειλής των ΗΠΑ για μη παράδοση των F-35, των διαφωνιών τους αναφορικά με τη συριακή κρίση, αλλά και της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, με την κατηγορία της τρομοκρατίας και κατασκοπείας.

Πριν από λίγες μέρες, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς, συγκεκριμένα στον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σάιλου και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιούλ, εξαιτίας της υπόθεσης Μπράνσον.
Από την πλευρά της, η Άγκυρα”απάντησε” “πάγωμα” των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν στην Τουρκία οι Αμερικανοί υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών”.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, μετέδωσε πως αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 9 Αυγούστου και θα έχει συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους για τη συνεχιζόμενη κρίση στις διμερείς σχέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις