Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Την κάνναβη ως… ψυχαγωγία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει η Νέα Υόρκη!

Την κάνναβη ως… ψυχαγωγία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει η Νέα Υόρκη!
photo epa

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς με το νέο έτος!

“Ας νομιμοποιήσουμε την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς για τους ενήλικες, μια και καλή”, είπε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Νέα Υόρκη έτσι θα προστεθεί στον κατάλογο με τις 10 Πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη. Άλλωστε τα ετήσια έσοδα από αυτή την κίνηση θα ξεπεράσουν το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε κατ’ εντολή του κυβερνήτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι.

Τα επιπρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν πολλές ανάγκες, όπως για να βελτιωθεί το προβληματικό σύστημα του μετρό της πόλης, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως αναβαθμίσεις και επιδιορθώσεις.

Στην ομιλία του, κατά την οποία παρουσίασε το πρόγραμμά του για το 2019, ο Κουόμο είπε επίσης ότι η κάνναβη και η νομιμοποίησή της θα συμβάλει στο να γίνει δικαιότερο το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. Πολλοί υποστηρικτές του μέτρου, όπως η ηθοποιός Σίνθια Νίξον, υποστηρίζουν ότι οι μόνοι άνθρωποι που συλλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη επειδή καπνίζουν κάνναβη είναι όσοι προέρχονται από μειονότητες.

“Το γεγονός είναι ότι έχουμε δύο συστήματα απονομής δικαιοσύνης: ένα για τους πλούσιους και τους ευκατάστατους και ένα για τους υπόλοιπους που εδώ και πάρα πολύ καιρό στοχοθετεί τους μαύρους και τις μειονότητες”, είπε ο κυβερνήτης.

Το Νοέμβριο άνοιξαν στη Μασαχουσέτη τα πρώτα καταστήματα που πωλούν κάνναβη σε άτομα άνω των 21 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις