Δευτέρα, 20 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τίναξε τη… μπάνκα για ένα ρολόι κι ένα πίνακα της Τζάκι Κένεντι [pics]

Τίναξε τη… μπάνκα για ένα ρολόι κι ένα πίνακα της Τζάκι Κένεντι [pics]

Ένα ρολόι χειρός του οίκου Cartier που δόθηκε στην Τζάκι Κένεντι και ένας πίνακας που ζωγράφισε το 1963 ως ευχαριστήριο δώρο, πουλήθηκαν έναντι 379.500 δολαρίων (340.000 ευρώ). Και όλα αυτά μέσα σε τρία λεπτά!

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ανακοίνωσε ότι το τελικό ποσό διαμορφώθηκε σε τρία λεπτά “δυναμικών προσφορών” στην αίθουσα δημοπρασιών του στη Νέα Υόρκη, και ότι οι προσφορές έγιναν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Δεν αποκάλυψε τον αγοραστή.

Ο οίκος Christie’s είχε υπολογίσει ότι το ρολόι και ο πίνακας, που πωλούνταν ενιαία, θα έφθαναν το ποσό των 120.000 δολαρίων (107.000 ευρώ), καθώς τα χαρακτήρισε ως “δύο από τα πιο σημαντικά ιστορικά αντικείμενα που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια από τη χρυσή εποχή της προεδρίας Κένεντι”.

Το ρολόι, της σειράς Τank, φέρει εγχάραξη στο πίσω μέρος, και δόθηκε στην τότε Πρώτη Κυρία από τον κουνιάδο της, πρίγκηπα Στάνισλας (“Στας”) Ράτζιβιλ. Διακρίνεται να το φορά η Κένεντι σε πολλές φωτογραφίες της.

Η ακουαρέλα της Κένεντι ζωγραφίστηκε το 1963 ως ενθύμιο μιας πεζοπορίας 80 χιλιομέτρων (50 μιλίων) που έγινε στο Παλμ Μπιτς, την οποία οργάνωσαν ο Ράτζιβιλ και άλλοι φίλοι των Κένεντι για να προωθήσουν την καλή σωματική υγεία.

Τα περισσότερα προσωπικά αντικείμενα της Τζάκι Κένεντι δημοπρατήθηκαν το 1996, μετά τον θάνατό της το 1994 από καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών. Η δημοπρασία εκείνη, στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, έφτασε το συνολικό ποσό των 34 εκατομμυρίων δολαρίων (30,4 εκατ. ευρώ), επταπλάσιο ποσό από το προβλεπόμενο.

Ο πωλητής του ρολογιού επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος αλλά έχει υποσχεθεί να προσφέρει ποσοστό των κερδών του στο Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε