Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τιτανικός – Συγκλονιστικό βίντεο: Καρέ καρέ πως καταστράφηκε το υποβρύχιο

Τιτανικός – Συγκλονιστικό βίντεο: Καρέ καρέ πως καταστράφηκε το υποβρύχιο

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει καρέ καρέ πως καταστράφηκε το υποβρύχιο Titan μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όταν υπέστη αποσυμπίεση, βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω Tik Tok.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, με την «έκρηξη» ο αέρας στο βαθυσκάφος θα έφτανε τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια του Ήλιου, ενώ το κέλυφος του Titan θα γινόταν συντρίμμια μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. 

Υπενθυμίζεται πως χθες (22.06.23) η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο Titan, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.

Όπως εξηγούν ειδικοί, οι θάνατοι και των πέντε ήταν ακαριαίοι. 

Θα πρέπει να ήταν γρήγοροι και χωρίς πόνο, καθώς θα πέθαναν αμέσως από τις εξαιρετικές πιέσεις που ασκούνται σε τέτοια βάθη, εξήγησε ο πρώην διευθυντής υποβρύχιας ιατρικής στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, Ντέιλ Μολ.

Δείτε παρακάτω το ανατριχιαστικό βίντεο

@hyde_2323 since yall are curious #newsnation #submarine #missingsubmarine #titanic #titanictour #fyp #missing #fypシ #viral #missing #trending #tourist #news #missingtourist #atlanticocean #ocean #titan #coastguard #new_trending #oceangate #implosion ♬ Come Here Come Here Com Here

 

Τι είναι η «ενδόρρηξη» που σκότωσε τους πέντε επιβαίνοντες

Η «εσωτερική κατάρρευση» ή «ενδόρρηξη» (implosion) είναι το αντίθετο από μια έκρηξη (explosion), δηλαδή μια έκρηξη όταν ένα αντικείμενο ξαφνικά και βίαια καταρρέει μέσα του. Σε αυτά τα βάθη, το βαθυσκάφος βρίσκεται υπό τεράστια πίεση και ακόμη και το μικρότερο δομικό ελάττωμα θα μπορούσε να είναι καταστροφικό, λένε ειδικοί που επικαλείται το CNN.

«Έτσι, σε αυτό το βάθος, η πίεση είναι πιθανώς πάνω από 2 τόνους ανά τετραγωνικό εκατοστό, πάνω από 350 φορές της πίεσης στη Γη. Κάθε μικρή ρωγμή θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση έκρηξη, η οποία θα κατέστρεφε το σκάφος», είπε ο Tom Maddox, CEO και ιδρυτής της Underwater Forensic Investigators καθώς και συγκυβερνήτης της αποστολής το 2005 στον Τιτανικό.

Η επιφανειακή πίεση μετριέται ως 1 ατμόσφαιρα, που είναι περίπου 7 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό. Καθώς πηγαίνετε πιο βαθιά κάτω από το νερό, αυτή η πίεση αυξάνεται προοδευτικά. Στο βάθος στο οποίο βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού, η πίεση είναι σχεδόν 2,7 τόνοι ανά τετραγωνικό εκατοστό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις