Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το 18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου άνοιξε την αυλαία του

Το 18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου άνοιξε την αυλαία του
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το έργο “Sopro”, σε σκηνοθεσία Tiago Rodrigues και πρωταγωνιστές τους συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου Dona Maria II της Λισαβόνας, εγκαινιάστηκε στο Ζάγκρεμπ το 18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου.

Η διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου της Κροατίας (HNK), Ντουμπράβκα Βργκοτς, δήλωσε ότι το πρόγραμμα του φεστιβάλ επικεντρώνεται σε έργα που αντικατοπτρίζουν την οικουμενικότητα των τεχνών.

Η φετινή διοργάνωση του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Θεάτρου πραγματοποιείται το A’ εξάμηνο του 2020 και συμπίπτει με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του HNK που είναι αφιερωμένο στην κροατική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους).

Η κ. Βργκοτς, δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, περίοδο κατά την οποία “παραδοσιακά” διεξάγεται το Φεστιβάλ, το HNK θα φιλοξενήσει το έργο “Die Anderen”, μια συμπαραγωγή του HNK και του θεάτρου Schaubuehne από το Βερολίνο.

Αυτό θα είναι ένας συμβολικός δεσμός, μεταξύ της κροατικής και γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, με τη Γερμανία να αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον ερχόμενο Ιούλιο, είπε η επικεφαλής του ΗΝΚ.

Συμμετέχοντες στο 18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου είναι το Εθνικό Θέατρο των Βρυξελλών με το έργο “Sylvia”, με σκηνοθεσία του Fabrice Murgia, το Βουλγαρικό Εθνικό Θέατρο “Ivan Vazov” με το έργο “Attempt to Fly” και τον Ελβετό σκηνοθέτη Milo Ραού.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του HNK περιλαμβάνει, επίσης, επισκέψεις του HNK σε χώρες της Ευρώπης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις