Κόσμος

Το 2022 ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου

Το 2022 είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βίωσε πολλά κύματα καύσωνα που έσπασαν ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας, Met Office.

«Το 2022 θα είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ πολλοί θυμούνται την ακραία ζέστη του καλοκαιριού, αυτό που ήταν αξιοσημείωτο φέτος είναι η σχετικά συνεχής ζέστη καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε ο Μαρκ Μακάρθι από το Met Office, με βάση προσωρινά δεδομένα.

Η μέση θερμοκρασία για το έτος θα γίνει γνωστή τον Ιανουάριο αλλά θα είναι υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2014 (9,88 βαθμοί Κελσίου), σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία.

Κάθε μία από τις τέσσερις εποχές φέτος είναι μία από τις δέκα θερμότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ από τη καταγραφή των εθνικών ρεκόρ το 1884, διευκρινίζει το Met Office το οποίο βασίζεται στα προσωρινά του στοιχεία που θα επισημοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η χρονιά.

Εξάλλου, από το 2003 έχουν καταγραφεί τα δέκα πιο θερμά έτη, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Η θερμή χρονιά είναι συμβατή με τις πραγματικές επιπτώσεις που αναμένουμε από την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο», πρόσθεσε ο Μακάρθι.

Το 2022 είχε ξεκινήσει με θερμοκρασίες ρεκόρ την 1η Ιανουαρίου, με πάνω από 16 βαθμούς να καταγράφονται στο Λονδίνο.

Κάθε μήνας του χρόνου -με εξαίρεση τον Δεκέμβριο- καταγράφηκαν μέσες θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή, προστίθεται.

Τον Ιούλιο, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον πιο ξηρό μήνα που έχει καταγραφεί σε πολλές περιοχές της νότιας και ανατολικής Αγγλίας, αναγκάζοντας τις αρχές να εφαρμόσουν περιορισμούς στην υδροδότηση κατά τόπους.

Εκτός τις θερμοκρασίες ρεκόρ, το Met Office επισημαίνει ότι η χρονιά ήταν ιδιαίτερα ξηρή, με βροχοπτώσεις πολύ κάτω από το μέσο όρο.

Ο πολλαπλασιασμός των κυμάτων καύσωνα είναι άμεση συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη σύμφωνα με τους επιστήμονες, με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να αυξάνονται σε ένταση, διάρκεια και συχνότητα.

Στη Γαλλία, η χρονιά που τελειώνει θα παραμείνει επίσης ως η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ, ανέφερε το Météo-France στα τέλη Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
8
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
16
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1