Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Anadolu “βλέπει” παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό (video)

Το Anadolu “βλέπει” παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό (video)
Πηγή εικόνας: YouTube

Η ελληνική ακτοφυλακή μπήκε παράνομα σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως υποστηρίζει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu”, το οποίο δημοσιεύει και σχετικό βίντεο από την θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αϊβαλί.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η τουρκική ακτοφυλακή απομάκρυνε πλοία του λιμενικού της Ελλάδας που είχαν παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Οι πρόσφυγες-μετανάστες σπρώχτηκαν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή, αφαιρώντας τον κινητήρα της πλαστικής λέμβου, και τότε ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού επενέβη προστρέχοντας σε βοήθεια», αναφέρει το “Anadolu”, που μεταδίδει ότι βρέθηκαν αντιμέτωπα έξω από το Αϊβαλί 3 σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και 5 της τουρκικής, ενώ μέσα στο σκάφος επέβαιναν 10 πρόσφυγες – μετανάστες.

Click4more: Λέσβος: Δεν κάνουν πίσω ούτε το Πάσχα! Οι Τούρκοι έφερναν λέμβο με μετανάστες αλλά το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε

Το τουρκικό λιμενικό δημοσιοποίησε και βίντεο, σύμφωνα με το οποίο, φαίνεται το ραντάρ της ακτοφυλακής της Τουρκίας να εντοπίζει τα ελληνικά σκάφη που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να απομακρύνονται από τις τουρκικές λιμενικές δυνάμεις.

Πηγή: Anadolu

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις