Κόσμος

Το Facebook κλείνει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δυο χρόνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών.

Παράλληλα το Facebook επισημαίνει πως στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

«Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ταλιμπάν ανέστειλαν τις ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC στο Αφγανιστάν
«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Αφγανιστάν βασίζονται στο BBC για έγκυρες ειδήσεις και πληροφορίες, και συνεργαζόμαστε με τις αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.
Ένας Αφγανός μαχητής των Ταλιμπάν κάθεται δίπλα σε ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν
Washington Post: Το μυστικό σχέδιο ειρήνης ΗΠΑ και ΕΕ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – 4 πυλώνες
«Πρέπει να διευρύνουμε τόσο το πρόβλημα όσο και τη λύση, ώστε να βοηθήσουμε και τις δύο πλευρές να δουν πώς θα διαμορφωθεί η μεταπολεμική κατάσταση» εξηγεί Αμερικανός αξιωματούχος
Rescuers work at the site of an apartment building which was hit by a Russian air strike, amid Russia’s attack on Ukraine, in Zaporizhzhia, Ukraine, July 19, 2026. REUTERS/Stringer
Η Ρωσία διαψεύδει τον Τραμπ για την ενεργειακή εκεχειρία με την Ουκρανία – «Δεν έχουμε ακόμα να πούμε τίποτα, βρισκόμαστε σε επαφές»
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως η συμφωνία για εξαγωγή ρωσικού ντίζελ στις ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν