Κόσμος

Το Facebook κλείνει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δυο χρόνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών.

Παράλληλα το Facebook επισημαίνει πως στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

«Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κομισιόν έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
«Από τη συσκευασία των απαραίτητων ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης έως τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν συμβεί καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά μέτρα»
Sergey Tolmachev 27
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
Μπρους Σπρίνγκστιν για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Η ψήφος μας είναι η φωνή μας»
Ο διάσημος μουσικός απευθύνθηκε στους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζοντάς τους τον όρκο τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα
Μπρους Σπρίνγκστιν