Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Wi-fi πιάνει πλέον και στο Κιλιμάντζαρο – Selfies στα 12.000 πόδια

Το Wi-fi πιάνει πλέον και στο Κιλιμάντζαρο – Selfies στα 12.000 πόδια

To Wi- fi θα πιάνει πλέον και το Κιλιμάντζαρο αφού η Τανζανία εγκατέστησε ίντερνετ υψηλής ταχύτητας στο όρος. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στους ορειβάτες και τους τουρίστες να στέλνουν εύκολα… selfies στα 12.000 πόδια. 

Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Όσοι ανεβαίνουν πλέον στο Κιλιμάντζαρο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και να ανεβάζουν ακόμα και φωτογραφίες τους στο Instagram, μετά την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας.

Το τεχνολογικό κατόρθωμα σε μια από τις τρεις κορυφές του ηφαιστείου, έρχεται πριν από μια άλλη αποστολή για την εγκατάσταση κεραίας στην κορυφή Ουχούρου αργότερα φέτος, η οποία βρίσκεται στα 19.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Σε ένα tweet ο υπουργός πληροφοριών και επικοινωνιών της Τανζανίας, Nape Moses Nnauye, δήλωσε ότι το επίτευγμα σημαίνει ότι η ευρυζωνικότητα έχει πλέον εγκατασταθεί στη «στέγη της Αφρικής».

Το Κιλιμάντζαρο αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας περίπου 35.000 άτομα κάθε χρόνο, καθώς και μια σημαντική πηγή εισοδήματος για την Τανζανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις