Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το “αντίο” της Μούσχουρη στον Σαρλ Αζναβούρ

Το “αντίο” της Μούσχουρη στον Σαρλ Αζναβούρ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τα τραγούδια του Σαρλ Αζναβούρ είναι “αιώνιου κάλλους” δήλωσε η Νάνα Μούσχουρη, αποχαιρετώντας τον τραγουδιστή, τον “μεγάλο αδελφό και δάσκαλο” που πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών.

“Ο Σαρλ δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ. Έφυγε πέρα από τον ουρανό για να ξανασυναντηθεί με τα άλλα αστέρια, με τόσους φίλους για να ζήσει την μποέμικη ζωή του και να παρατείνει τη νεότητά του” είπε η Μούσχουρη, η οποία έχει ερμηνεύσει πολλά τραγούδια του Αζναβούρ. “Τα τραγούδια του είναι δώρα που μας συντροφεύουν” πρόσθεσε.

“Μέσα από τις μελωδίες και τα κείμενα μιας λεπτότατης φινέτσας, πλούσιας σε αλήθειες και ανθρώπινη σοφία, εμπλούτιζε ανέκαθεν τη ζωή μου”, συνέχισε. “Όπου κι αν είναι, θα παραμείνει αυτός ο τέλειος φίλος και όπου κι αν είμαι θα τον ακολουθώ, θα τον τραγουδάω με τη βαθύτερη ταπεινότητα και τη βαθύτερη αγάπη. Αυτήν την αγάπη που τόσο θεϊκά έγραψε και τραγούδησε σε όλη του τη ζωή. Αυτήν την αγάπη που μας πρόσφερε για πάντα. Είναι φίλος μου, είναι ο φίλος όλων μας”, κατέληξε η Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Η δήλωση του Γιούνκερ

Τη λύπη του για τον θάνατο του Σαρλ Αζναβούρ, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. “Είναι τόσα τα μηνύματα που μας μετέδωσε ο Σαρλ Αζναβούρ”, σημειώνει σε δήλωσή του. Και προσθέτει: “Ενέπνευσε μιαν ολόκληρη γενιά, δίνοντας μιαν υπέροχη εικόνα της Γαλλίας, χώρας φιλόξενης με διεθνή πολιτιστική ακτινοβολία. Εδώ και δεκαετίες, και μέχρι την τελευταία του πνοή, αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης, ο πολυτάλαντος τραγουδιστής-συνθέτης και ηθοποιός, πλούτισε τη ζωή μας προς μεγάλη μας τέρψη. Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τίποτα από το τεράστιο ταλέντο εκείνου που χάρισε στους Ευρωπαίους τόσες συγκινήσεις. Σήμερα, η Ευρώπη έχασε μια από τις ωραιότερες φωνές της”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις