Κόσμος

Το δώρο που έκανε ο Έλληνας πρέσβης στο Βέλγιο στο βασιλιά Φίλιππο

Συνάντηση με τον Βενσάν Ουσιό, διευθυντή του Γραφείου του Βασιλιά του Βελγίου, είχε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Διονύσιος Καλαμβρέζος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν διμερή θέματα, ενώ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Έλληνας πρέσβης παρέδωσε στον Βενσάν Ουσιό, την έκδοση με έργα του πρώτου διπλωματικού απεσταλμένου του Βελγίου στην Ελλάδα, Μπέντζαμιν Μέρι, το 1839, προκειμένου να επιδοθεί στον Βασιλιά Φίλιππο.

Η έκδοση με τίτλο «Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα» παρουσιάζει 125 αδημοσίευτα σχέδια με 320 μοναδικά πρόσωπα από το λεύκωμα του Βέλγου διπλωμάτη και ζωγράφου Μπέντζαμιν Μέρι (1792-1846). Ο αναγνώστης μεταφέρεται στην Ελλάδα της οθωνικής περιόδου, περίπου μία εικοσαετία μετά την έναρξη του Αγώνα. Συναντά μορφές της εποχής και παρακολουθεί ως θεατής τις εργασίες της Εθνικής Συνέλευσης του 1843-1844, όταν η νεότερη Ελλάδα αποκτά το νέο της Σύνταγμα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843.

Το βιβλίο είναι συνέκδοση του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Επιμένει ο Αραγτσί για την πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό – «Ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρή ζημιά»
Άγνωστη παραμένει η ζημιά που υπέστησαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις - «Προχωράμε σε αξιολόγηση και η σχετική έκθεση θα υποβληθεί στην κυβέρνηση»
Αμπάς Αραγτσί
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο