Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το δρομολόγιο του τρόμου: Οκτώ ώρες εγκλωβισμένοι στο Eurostar

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περίπου 700 επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για 8 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσα σ’ ένα τρένο Eurostar που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι. Αιτία το γεγονός πως ξέσπασε φωτιά σε μια μηχανή του τρένου.

Η αμαξοστοιχία βρισκόταν σταματημένη χθες γύρω στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) νότια του Αράς, στη βόρεια Γαλλία, “μετά από ηλεκτρικό πρόβλημα σε μια μηχανή το οποίο προκάλεσε μια πυρκαγιά”, σύμφωνα με την υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar.

Η πυροσβεστική επενέβη και έσβησε την πυρκαγιά άμεσα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, διευκρίνισαν τα μέλη σωστικών συνεργείων.

Το ηλεκτρικό πρόβλημα προκάλεσε τη διακοπή της παροχής ρεύματος, βυθίζοντας το τραίνο και τους επιβάτες του στο σκοτάδι, διευκρίνισε η ανακοίνωσε μέσω twitter η εταιρία Eurostar, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες επιβατών.

Δύο μηχανές ντίζελ έσυραν στη συνέχεια το τρένο ως τον σταθμό του Αράς όπου οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο Eurostar. Οι επιβάτες, οι οποίοι προβλεπόταν αρχικά να φτάσουν στο Παρίσι στις 20:47 (21:47 ώρα Ελλάδος) έφτασαν τελικά στη γαλλική πρωτεύουσα στις 04:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε