Κόσμος

«Το ενυδρείο στο ξενοδοχείο του Βερολίνου ήταν μια ωρολογιακή βόμβα» εξηγεί εμπειρογνώμονας

Το ενυδρείο που εξερράγη στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Βερολίνου στις 16 Δεκεμβρίου ήταν μια «ωρολογιακή βόμβα», σύμφωνα με έναν Γερμανό εμπειρογνώμονα, ο οποίος εξήγησε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από την έλλειψη συντήρησης.

Το ατύχημα θα μπορούσε να προβλεφθεί, δήλωσε ο Χέρμαν Σούραν, πρώην ιδιοκτήτης της Schuran Seawater Equipment, και εξήγησε ότι ένα ενυδρείο τόσο μεγάλο όσο αυτό έχει ορισμένη «διάρκεια ζωής». Όπως μεταδίδει η DailyMail, ότι ορισμένα από αυτά διατηρούνται γύρω στα 25 χρόνια αλλά το συγκεκριμένο στο Βερολίνο έσπασε μετά από μόλις 19.

Όπως είναι λογικό, το ενυδρείο δημιούργησε μια τεράστια πλημμύρα στο λόμπι του ξενοδοχείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, ενώ σκοτώθηκαν 1.500 από τα ψάρια που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Δεν τραυματίστηκε σοβαρά κανείς επισκέπτης.

Αν και του ζητήθηκε προσφορά για την κατασκευή του ενυδρείου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν ήθελε τελικά να προχωρήσει στην κατασκευή του γιατί δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα λειτουργούσε χωρίς απρόβλεπτα περιστατικά.

Αλλά, εξήγησε ότι η αποκλειστική ευθύνη είναι σε αυτούς που το κατασκεύασαν, επειδή θα έπρεπε να γίνεται επιθεώρηση το πολύ κάθε 2 χρόνια. «Διαφορετικά, υπάρχει αμέλεια», είπε ο Χέρμαν Σούραν. Όσον αφορά το ενισχυμένο γυαλί της κατασκευής, σημείωσε ότι αν αυτό δεν προετοιμαζόταν με σωστό τρόπο, τότε θα μπορούσε να έχει πολλές ρωγμές.

«Αυτό το AquaDom θα έπρεπε να είχε θερμανθεί στους 80 βαθμούς με ειδικό φούρνο μετά την κατασκευή και στη συνέχεια ξανά μετά την ανακαίνιση. Αυτό είναι πολύ δαπανηρό, αλλά είναι δυνατό», δήλωσε ο ίδιος στο Euroweekly, τονίζοντας ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η διαδικασία, τότε σίγουρα το γυαλί θα έχει ρωγμές.

Από τα ψάρια που έπεσαν έξω από το νερό, σώθηκαν περίπου 400 με 500 μικρά από αυτά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε γειτονικό ενυδρείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος