Κόσμος

Το Facebook η νέα “Νικολούλη”

Η απίστευτη ιστορία ενός 27χρονου ο οποίος βρήκε τις ρίζες του μέσω του Facebook!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για τον Άλεξ Ανφούζο, με ιταλίδα μητέρα και αιγύπτιο πατέρα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον φτώχειας και δυστυχίας. ‘Οταν ήταν πέντε ετών, η μητέρα του συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Ο Άλεξ, που δεν είχε αναγνωρισθεί από τον πατέρα του, μεταφέρθηκε προσωρινά στο σπίτι μιας φίλης της μητέρας του και στη συνέχεια, όταν συνελήφθη κι εκείνη, στο σπίτι του αδελφού της.

Στις 17 Μαρτίου του 1987, ενώ έπαιζε σε δρόμο του χωριού Βιλλανόβα Ντι Γκουϊντόνια, λίγο έξω από την Ρώμη, εμφανίσθηκαν τρεις άνδρες. Παρουσιάσθηκαν σαν “φίλοι του πατέρα του” και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.
Τρομαγμένος ο Άλεξ υπάκουσε και βρέθηκε,με περιπετειώδη τρόπο, στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Μια πραγματική απαγωγή, μια υπόθεση που οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, δεν κατάφεραν να εξιχνιάσουν.

Σιγά – σιγά,ο μικρός ξέχασε τα ιταλικά, έχασε τις επαφές με την μητέρα του και έζησε στο σπίτι της γιαγιάς του,της μητέρας του πατέρα του.

 Μπόρεσε να σπουδάσει, να γίνει τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά δεν απέκτησε ποτέ διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα (η ύπαρξη του, επισήμως,δεν δηλώθηκε ποτέ) ενώ αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το ιταλικό του όνομα και να “ξαναβαπτισθεί” Αλί Μοχάμεντ.

    Πριν λίγους μήνες, όμως, η νοσταλγία και η βαθύτερη ανάγκη να ξαναβρεί τις ρίζες του, τον ώθησαν να προσπαθήσει να σπάσει την απομόνωσή του: μπήκε στο “κοινωνικό δίκτυο” του Facebook και άρχισε να αναζητά κάποιους συνεπώνυμους ή συγγενείς του, που να λέγονται Ανφούζο.

 Αρχικά, του απάντησε ένας εικονολήπτης της Rai, που εργάζεται στην Καλαβρία και ονομάζεται Πίνο Ανφούζο αλλά δεν ήταν συγγενείς.

    Όμως, ψάχνοντας τα αρχεία των εφημερίδων, μέσω διαδικτύου, ο οπερατέρ διαπίστωσε ότι τα όσα του είχε διηγηθεί ο Άλεξ ήταν όντως η ακριβής πραγματικότητα.

    Επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της εκπομπής του Rai 3, “Chi l’ ha visto”(το ανάλογο της ελληνικής “Φως στο Τούνελ”) και τους ζήτησε να κινητοποιηθούν.

    Χθες, ο Άλεξ μπόρεσε να μιλήσει από τα στούντιο της Rai και να διηγηθεί, αναλυτικά, την ιστορία του.

    Δυστυχώς, όμως, στην ιστορία αυτή, δεν υπάρχει αίσιο τέλος: η μητέρα του, Σιλβάνα Ανφούζο, πέθανε πριν μπορέσει να τον ξανασυναντήσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 161