Κόσμος

Το Facebook η νέα “Νικολούλη”

Η απίστευτη ιστορία ενός 27χρονου ο οποίος βρήκε τις ρίζες του μέσω του Facebook!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για τον Άλεξ Ανφούζο, με ιταλίδα μητέρα και αιγύπτιο πατέρα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον φτώχειας και δυστυχίας. ‘Οταν ήταν πέντε ετών, η μητέρα του συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Ο Άλεξ, που δεν είχε αναγνωρισθεί από τον πατέρα του, μεταφέρθηκε προσωρινά στο σπίτι μιας φίλης της μητέρας του και στη συνέχεια, όταν συνελήφθη κι εκείνη, στο σπίτι του αδελφού της.

Στις 17 Μαρτίου του 1987, ενώ έπαιζε σε δρόμο του χωριού Βιλλανόβα Ντι Γκουϊντόνια, λίγο έξω από την Ρώμη, εμφανίσθηκαν τρεις άνδρες. Παρουσιάσθηκαν σαν “φίλοι του πατέρα του” και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.
Τρομαγμένος ο Άλεξ υπάκουσε και βρέθηκε,με περιπετειώδη τρόπο, στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Μια πραγματική απαγωγή, μια υπόθεση που οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, δεν κατάφεραν να εξιχνιάσουν.

Σιγά – σιγά,ο μικρός ξέχασε τα ιταλικά, έχασε τις επαφές με την μητέρα του και έζησε στο σπίτι της γιαγιάς του,της μητέρας του πατέρα του.

 Μπόρεσε να σπουδάσει, να γίνει τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά δεν απέκτησε ποτέ διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα (η ύπαρξη του, επισήμως,δεν δηλώθηκε ποτέ) ενώ αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το ιταλικό του όνομα και να “ξαναβαπτισθεί” Αλί Μοχάμεντ.

    Πριν λίγους μήνες, όμως, η νοσταλγία και η βαθύτερη ανάγκη να ξαναβρεί τις ρίζες του, τον ώθησαν να προσπαθήσει να σπάσει την απομόνωσή του: μπήκε στο “κοινωνικό δίκτυο” του Facebook και άρχισε να αναζητά κάποιους συνεπώνυμους ή συγγενείς του, που να λέγονται Ανφούζο.

 Αρχικά, του απάντησε ένας εικονολήπτης της Rai, που εργάζεται στην Καλαβρία και ονομάζεται Πίνο Ανφούζο αλλά δεν ήταν συγγενείς.

    Όμως, ψάχνοντας τα αρχεία των εφημερίδων, μέσω διαδικτύου, ο οπερατέρ διαπίστωσε ότι τα όσα του είχε διηγηθεί ο Άλεξ ήταν όντως η ακριβής πραγματικότητα.

    Επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της εκπομπής του Rai 3, “Chi l’ ha visto”(το ανάλογο της ελληνικής “Φως στο Τούνελ”) και τους ζήτησε να κινητοποιηθούν.

    Χθες, ο Άλεξ μπόρεσε να μιλήσει από τα στούντιο της Rai και να διηγηθεί, αναλυτικά, την ιστορία του.

    Δυστυχώς, όμως, στην ιστορία αυτή, δεν υπάρχει αίσιο τέλος: η μητέρα του, Σιλβάνα Ανφούζο, πέθανε πριν μπορέσει να τον ξανασυναντήσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο
Γκέχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο
Κρίστα Πάικ: Οι δικηγόροι της ζητούν να ελεγχθούν ο εξοπλισμός και οι σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα εκτέλεσής της
Τις σύριγγες και τυχόν υπολείμματα φαρμάκων αλλά και εν γένει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ ζητούν οι δικηγόροι της
Κρίστι Πάικ