Κόσμος

Το… φάντασμα του Φάρατζ! Παραιτήθηκε η νέα πρόεδρος του UKIP

18 μέρες έμεινε στην εξουσία του UKIP η Νταϊάν Τζέιμς, που εξελέγη για να διαδεχτεί τον Νάιτζελ Φάρατζ στην εξουσία του κόμματος που στήριξε το Brexit. Αλλά πριν καλά καλά συμπληρώσει ένα μήνα στην ηγεσία του κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανίας, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Η Τζέιμς παραιτήθηκε επικαλούμενη προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Εξελέγη με τη δέσμευση να εξασφαλίσει ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δεν θα διαπραγματευτεί το Brexit με ήπιους όρους.

“Δεν θα επισημοποιήσω την πρόσφατη υποψηφιότητά μου να γίνω η νέα αρχηγός του κόμματος”, ανακοίνωσε με δήλωσή της στους Times η Βρετανίδα πολιτικός. “Έχει καταστεί εμφανές πλέον ότι δεν έχω επαρκή εξουσία, ούτε την πλήρη υποστήριξη των συναδέλφων μου στο Ευρωκοινοβούλιο και των στελεχών του κόμματος για να υλοποιήσω τις αλλαγές που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες και πάνω στις οποίες βάσισα την υποψηφιότητά μου”, τόνισε.

Αμέσως μετά την είδηση πως η Τζέιμς παραιτείται από την ηγεσία του UKIP, οι… εταιρίες στοιχημάτων έδιναν 10 προς 1 στην επιστροφή του Νάιτζελ Φάρατζ στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην ηγεσία του κόμματος που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο για το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Αλλά ο Φάρατζ έσπευσε να δηλώσει πως δεν πρόκειται να γυρίσει «ούτε για 10 εκατομμύρια δολάρια». Όταν τον ρώτησε αν με 20 θα δεχόταν, επέμεινε: «Δεν επιστρέφω, έχω αποσυρθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 70 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση σε ελικόπτερο
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι