Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ειδικό μενού για τον Ερντογάν στην G20 – Ο φόβος πως θα τον δηλητηριάσουν!

Ειδικό μενού για τον Ερντογάν στην G20 – Ο φόβος πως θα τον δηλητηριάσουν!
Φωτογραφία Reuters

Ειδικό μενού σερβιρίστηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών της G20, στο Μπουένος Άιρες.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν ζήτησε μουσουλμανικό φαγητό, κατάλληλα προετοιμασμένο υπό την επίβλεψη μουσουλμάνου μάγειρα. Επίσης, το προσωπικό είχε ενημερωθεί πως ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν θα πιει αλκοόλ, ενώ είχε και τον δικό του σερβιτόρο.

Τα παραπάνω δεν θα αποτελούσαν… είδηση, αν δεν είχαν προηγηθεί διάφορα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ που υποστήριζαν πως ο μεγάλος φόβος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μήπως τον δηλητηριάσουν.

Στις 26 Μαρτίου 2018, ο “σουλτάνος” βρισκόταν στη Βάρνα, για τη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Με αφορμή την παρουσία του στη Βάρνα, βουλγάρικη εφημερίδα ερεύνησε τον λόγο που ο Ερντογάν μετέβη με δύο αεροπλάνα. Όπως έγραφε, αυτό είναι συνηθισμένο, διότι φοβάται πως θα τον δηλητηριάσουν στα ταξίδια του. Έτσι, στο δεύτερο αεροσκάφος μεταφέρει ειδική ομάδα δοκιμαστών φαγητών, που δοκιμάζει όποιο φαγητό σερβίρεται στον πρόεδρο της Τουρκίας!

Πηγή: Yeni Safak

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις