Τρίτη, 28 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το Ιράν απειλεί με «εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση» αν υπάρξουν αντίποινα – Συνεδριάζει ξανά το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

Το Ιράν απειλεί με «εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση» αν υπάρξουν αντίποινα – Συνεδριάζει ξανά το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

Στην εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει στραμμένο το βλέμμα του όλος ο πλανήτης, περιμένοντας ποιες θα είναι οι κινήσεις του Ισραήλ στη σκιά της επίθεσης με πάνω από 300 drones από το Ιράν.

Σήμερα, Τρίτη (16.04.24) συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να την «απάντηση» στο Ιράν, το οποίο απειλεί με σφοδρότερο χτύπημα, αν υπάρξουν αντίποινα.

Την ίδια ώρα, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε την Τρίτη ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών».

Στο μεταξύ, ότι η ανταπόδοση της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ πρέπει να είναι έξυπνη, είπε σε υπουργούς του κόμματός του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Kan», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε σε υπουργούς του Λικούντ, ότι η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν εναντίον της χώρας του πρέπει να είναι έξυπνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου, που επικαλέστηκε πηγή του στην κυβέρνηση Νετανιάχου, δόθηκε στις ΗΠΑ η υπόσχεση πως θα υπάρξει προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον για την ανταπόδοση, ώστε να έχουν χρόνο οι αμερικανικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις