Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ιράν δηλώνει ότι η Ρωσίδα Γιούλια Γιούζικ θα αφεθεί ελεύθερη

Το Ιράν δηλώνει ότι η Ρωσίδα Γιούλια Γιούζικ θα αφεθεί ελεύθερη

Τελειώνει η περιπέτεια της Γιούλια Γιούζικ που κρατείται στο Ιράν με την κατηγορία της κατασκοπείας, αν ληφθούν υπόψιν τα όσα υποστηρίζει αξιωματούχος της Τεχεράνης.

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Γιούλια Γιούζικ η οποία συνελήφθη στο Ιράν ως ύποπτη για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, όπως είχαν δηλώσει οι οικείοι της, θα αφεθεί σύντομα ελεύθερη, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

O ίδιος διευκρίνισε ότι την συνέλαβαν «για να δώσει μια σειρά εξηγήσεις»

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει το Ιρανό πρεσβευτή στην Μόσχα Μεχντί Σαναΐ, για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με την σύλληψή της.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στην Ρωσία Μεχντί Σαναΐ, μεταδίδει το Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η συλληφθείσα στην Τεχεράνη Ρωσίδα Γιούλια Γιούζικ σύντομα θα αφεθεί ελεύθερη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Μεχντί Σαναΐ επιβεβαίωσε ότι η Γιούζικ συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές για να δώσει διευκρινίσεις σε μια σειρά ερωτήματα που σχετίζονται με την ίδια και σύντομα θα αφεθεί ελεύθερη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις