Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ιράν μπαίνει στο “μικροσκόπιο” των ΗΠΑ

Το Ιράν μπαίνει στο “μικροσκόπιο” των ΗΠΑ

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, μετά το διάταγμα Τραμπ! Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο σε Ιρανούς πολίτες και αυτό προκάλεσε την απάντηση του Ιράν, κλείνοντας με την σειρά του τα σύνορα για τους αμερικανούς πολίτες. Σήμερα (01.02.2017), ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό ότι το Ιράν μπαίνει στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γενικός Γραμματέας Τύπου Sean Spicer διέκοψε την ενημέρωση των δημοσιογράφων και έδωσε τον λόγο στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ Michael Flynn.

Ο ίδιος ανέβηκε στο βάθρο και ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βάζουν στο μικροσκόπιο το Ιράν και οι Αρχές θα έχουν στραμμένα τα βλέμματα στη χώρα, λόγω της πρόσφατης πυραυλικής δοκιμής και την επίθεση σε στρατιωτικό πλοίο της Σαουδικής Αραβίας από μαχητές Houthi στην Υεμένη.

Η δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη σε συνδυασμό με την επίθεση των Houthi “υπογραμμίζουν τι θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρη προς τη διεθνή κοινότητα η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του Ιράν σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή” δήλωσε.

Κρίνοντας πως η πρόσφατη δοκιμή πυραύλου συνιστά παραβίαση του ψηφίσματος 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «δεν απάντησε κατά τον προσήκοντα τρόπο στις ολέθριες ενέργειες» της Τεχεράνης.

“Η κυβέρνηση Τραμπ καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες που αποδυναμώνουν την ασφάλεια, την ευμάρεια και την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών” συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Αυτές είναι οι τελευταίες επιθέσεις τους εδώ και έξι μήνες κατά τους οποίους Houthi δυνάμεις που το Ιράν έχει εκπαιδεύσει και οπλίσει έπληξαν σκάφη της Σαουδικής Αραβίας και απείλησε αμερικανικά και συμμαχικά πλοία που διέρχονταν από την Ερυθρά Θάλασσα” τόνισε.

Πηγή: Sputniknews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε