Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στην Τυνησία

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στην Τυνησία
photo Reuters

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην Τυνησία και την πρωτεύουσα Τύνιδα.

Αυτό έκανε γνωστό το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, αναφορικά με την επίθεση αυτοκτονίας στην Τύνιδα όπου σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη. Ένα φονικό περιστατικό που συνέβη κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν και μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές στην Τυνησία.

Ο πρώτος καμικάζι έβαλε στόχο μια περίπολο της αστυνομίας στην οδό Σαρλ ντε Γκολ, σύμφωνα με το Reuters, στο κέντρο της Τύνιδας (το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως η επίθεση σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα). Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένας άλλος αστυνομικός και τρεις πολίτες τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο αργότερα, ένας δεύτερος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σταθμό της αστυνομίας στη συνοικία αλ – Καρτζάνι, σύμφωνα με το Reuters – σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο στόχος του δεύτερου καμικάζι ήταν στρατόπεδο της Εθνοφρουράς. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό απέκλεισαν τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Ανθρώπινα μέλη (!) βρίσκονται στο οδόστρωμα γύρω από ένα όχημα της αστυνομίας στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, την κύρια αρτηρία της πρωτεύουσας, κοντά στην παλιά πόλη.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένας δεύτερος καμικάζι βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε στρατόπεδο της Εθνοφρουράς στην περιοχή Αλ – Καρτζάνι της Τύνιδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις