Κόσμος

Το Ισραήλ απειλεί το Ιράν: «Θα πάθετε ό,τι και η Χαμάς στη Γάζα» λέει ο ΥΠΑΜ Ίσραελ Κατς

«Αυτό που κάναμε στη Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, στη Χαμάς στη Γάζα, στον Άσαντ στη Δαμασκό, θα το κάνουμε και στην Τεχεράνη»

Το Ισραήλ θα κάνει στο Ιράν αυτό «που έκανε στη Χαμάς στη Γάζα», απείλησε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς, τέσσερις ημέρες αφού οι Χούθι της Υεμένης, σύμμαχοι της Τεχεράνης, εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Τελ Αβίβ.

«Προειδοποιώ (…) τους Ιρανούς ηγέτες που χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και εκμεταλλεύονται την τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι: το σύστημα των εντολοδόχων σας τελείωσε και ο άξονας του κακού έχει καταρρεύσει», τόνισε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

«Είστε άμεσα υπεύθυνοι. Αυτό που κάναμε στη (σιιτική λιβανέζικη) Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, στην (παλαιστινιακή οργάνωση) Χαμάς στη Γάζα, (στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ) αλ Άσαντ στη Δαμασκό, θα το κάνουμε και στην Τεχεράνη», πρόσθεσε.

Σε απάντηση για τον πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι την Κυριακή εναντίον του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα αυτή την εβδομάδα εναντίον του αεροδρομίου της Σαναά – πρωτεύουσας της Υεμένης– και σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Υποστηριζόμενοι από το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ, οι Χούθι ανήκουν μαζί με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ στον «άξονα της αντίστασης», όπως τον χαρακτηρίζει η Τεχεράνη, έναντι του Ισραήλ. Ωστόσο το Ιράν αρνείται ότι προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στους αντάρτες.

Δηλώνοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους, οι Χούθι έχουν αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες πλήγματα με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τρίτη οι Χούθι υπέγραψαν συμφωνία εκεχειρίας με τις ΗΠΑ, όμως τόνισαν ότι θα εξακολουθήσουν να πλήττουν στόχους στο Ισραήλ και επεσήμαναν ότι χθες, Τετάρτη, εκτόξευσαν τρία drones εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον
Τα λείψανα του θρυλικού Γάλλου Ντ'Αρτανιάν ενδέχεται να βρέθηκαν σε εκκλησία στο Μαάστριχτ
Μια μυθοπλαστική εκδοχή του ντ'Αρτανιάν ήταν ο ήρωας του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του 1844, ένας έφηβος που γίνεται ο τέταρτος σωματοφύλακας
Μαάστριχτ