Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Ισραήλ παρατείνει κι άλλο το lockdown

Το Ισραήλ παρατείνει κι άλλο το lockdown

Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή θα κρατήσει το τρίτο κατά σειρά lockdown στο Ισραήλ. Αυτή την απόφαση ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η απόφαση για την παράταση πάρθηκε λίγες ώρες πριν τελειώσει το προηγούμενο lockdown και από την Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει η αργή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλο το Ισραήλ.

Το lockdown που παρατάθηκε είχε επιβληθεί στις 27 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την έναρξη στο Ισραήλ της γρηγορότερης εκστρατείας εμβολιασμών κατά της COVID-19 σε όλον τον κόσμο.

Click4more Ισραήλ: Ο εμβολιασμός μείωσε κατά 50% τα κρούσματα κορονοϊού σε ηλικίες άνω των 60 ετών

Η απόφαση να μπει η χώρα, για τρίτη φορά, σε lockdown παράλληλα με την εκστρατεία εμβολιασμού, είχαν ως αποτέλεσμα μόνον μια μέτρια μείωση των θανάτων και της πρόκλησης σοβαρής ασθένειας από την COVID-19, δεδομένης της εξάπλωσης πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει 675.618 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 5.001 θανάτους από COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Από τις 07:00 τοπική ώρα την Κυριακή (και ώρα Ελλάδος), οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός και ανάμεσα στις πόλεις θα αρθούν, οι χώροι εργασίας που δεν δέχονται πελάτες θα μπορούν να ξανανοίξουν και θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών σε φυσικά καταφύγια και πάρκα, διευκρινίζει η κυβέρνηση στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις