Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Το Ισραήλ στέλνει πίσω στην Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες Παλαιστίνιους εργαζόμενους – Νεκρός ακόμα ένας δημοσιογράφος

Το Ισραήλ στέλνει πίσω στην Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες Παλαιστίνιους εργαζόμενους – Νεκρός ακόμα ένας δημοσιογράφος

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει στην επαναπροώθηση όλων των εργαζόμενων από την Λωρίδα της Γάζας που βρίσκονταν στο έδαφός του όταν εξαπολύθηκε η επίθεση της Χαμάς, καθώς «κόβει όλους τους δεσμούς» με τον θύλακα.

«Οι εργαζόμενοι από τη Γάζα που βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα της έναρξης του πολέμου θα σταλούν πίσω», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας σε ανακοίνωσή του.

«Το Ισραήλ κόβει όλους τους δεσμούς με τη Γάζα, δεν θα υπάρχουν πλέον παλαιστίνιοι εργαζόμενοι» από τον θύλακα στη χώρα, πρόσθεσε.

Περίπου 18.500 από την Γάζα διέθεταν άδειες εργασίας στο Ισραήλ τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος, σύμφωνα με το COGAT, όργανο του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας αρμόδιο για τις πολιτικές υποθέσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το COGAT δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από τη Γάζα βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα που άρχισε ο πόλεμος. Ισραηλινά ΜΜΕ υπολογίζουν πως ήταν ως και 4.000.

Η Λωρίδα της Γάζας υφίσταται ασταμάτητους βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με πάνω από 1.400 νεκρούς (σύμφωνα με το Ισραήλ).

Τα ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 9.000 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, και ειδικοί του ΟΗΕ προειδοποίησαν χθες πως πλέον ο παλαιστινιακός πληθυσμός διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» να υποστεί «γενοκτονία».

Ακόμα ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος νεκρός

Η επίσημη παλαιστινιακή τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι ένας από τους ανταποκριτές της στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε νωρίτερα από ισραηλινό βομβαρδισμό στο διαμέρισμά του.

«Ο συνάδελφος Μοχάμαντ Άμπου Χάταμπ έγινε μάρτυρας μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του στο Χαν Γιούνες» μετέδωσε το κανάλι Palestine TV.

Ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο Νάσερ όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα είπαν σε έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι.

Στην τελευταία ανταπόκρισή του, λίγο πριν από τον θάνατό του, ο 52χρονος Μοχάμαντ Άμπου Χάταμπ μίλησε στην τηλεόραση για «τα νεκροτομεία που γεμίζουν από μάρτυρες και τα πτώματα που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα».

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις