Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Ισραήλ θα επιτρέπει να περνάνε 2 βυτιοφόρα με καύσιμα την ημέρα στη Γάζα

Το Ισραήλ θα επιτρέπει να περνάνε 2 βυτιοφόρα με καύσιμα την ημέρα στη Γάζα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το Ισραήλ θα επιτρέπει να περνάνε στη Γάζα δύο βυτιοφόρα με καύσιμα την ημέρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα (17.11.2023) Ισραηλινός αξιωματούχος, κατά την 42η ημέρα του πολέμου με τη Χαμάς.

Το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να επιτραπεί η είσοδος στα δύο βυτιοφόρα την ημέρα στη Γάζα μετά από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, αποκάλυψε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το να επιτρέψει την είσοδο των καυσίμων, είπε ο ίδιος, δίνει στο Ισραήλ επιπλέον χώρο προκειμένου να ελιχθεί στη διεθνή σκηνή έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την εκστρατεία του που έχει στόχο την εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα.

Το ποσό των καυσίμων θα δώσει «ελάχιστη» υποστήριξη για το νερό, το αποχετευτικό και το υγειονομικό σύστημα στη Γάζα ώστε να αποτραπούν οι επιδημίες, είπε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη καυσίμων είναι ένα από τα… φλέγοντα ζητήματα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ ισχυριζόταν ότι τα χρησιμοποιούσε η Χαμάς για τις τρομοκρατικές της επιχειρήσεις ενώ ο ΟΗΕ και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έκαναν επανειλημμένα εκκλήσεις για αυτά ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα νοσοκομεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις