Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε φορτίο με ιρανικά όπλα στη Συρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει ποτέ επιχειρήσεις στη Συρία, το Ισραήλ βομβάρδισε τα ξημερώματα της Τρίτης (07.12.2021) φορτίο ιρανικών όπλων που βρισκόταν σε τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Λαττάκειας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση του Ισραήλ εναντίον αυτών των στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων στη δυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα δραστηριοποιήθηκε, μεταδίδει το SANA. Φωτογραφίες, που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο, δείχνουν μια πυρκαγιά στο χώρο απόθεσης εμπορευματοκιβωτίων. Λίγη ώρα μετά, πυροσβέστες «κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά», σύμφωνα με το πρακτορείο.

https://youtu.be/tFBkdJeJ77c

https://youtu.be/TvqT5IQKcSs

syria guns lattakeia

Οι ισραηλινοί πύραυλοι είχαν στόχο «ένα φορτίο ιρανικών όπλων στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων» στο εσωτερικό του λιμανιού, πράγμα που προκάλεσε «σφοδρές εκρήξεις και υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μια ΜΚΟ που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

https://youtu.be/VljG3i-sBls

https://youtu.be/lMtZw9Qo1eg

Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί το λιμάνι της Λαττάκειας, το κύριο λιμάνι της χώρας, από την αρχή της σύγκρουσης το 2011, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Γύρω στη 01:23 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή με πυραύλους βάζοντας στόχο το χώρο απόθεσης εμπορευματοκιβωτίων στο εμπορικό λιμάνι της Λαττάκειας», είχε δηλώσει νωρίτερα συριακή στρατιωτική πηγή την οποία επικαλέσθηκε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

syria guns lattakeia

Ο βομβαρδισμός αυτός προκάλεσε πυρκαγιά «σε ορισμένο αριθμό εμπορικών εμπορευματοκιβωτίων» χωρίς να προκληθούν θύματα, διευκρίνισε αναφέροντας επίσης πως υπήρξε «απάντηση στα πυρά από την αντιαεροπορική άμυνά μας».

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα στο συριακό έδαφος, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο θέσεις των ιρανικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ, που μάχεται στο πλευρό του καθεστώτος της Δαμασκού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.