Κόσμος

Το Ισραήλ «χτύπησε» συνοριακό πέρασμα Λιβάνου – Συρίας που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε σε αεροπορική επίθεση ένα συνοριακό πέρασμα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση της Χεζμπολάχ για λαθρεμπόριο όπλων.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η Χεζμπολάχ εκμεταλλευόταν το πέρασμα Jusiyah της Συρίας, που βρίσκεται στη βόρεια κοιλάδα Bekaa κοντά στη πόλη Qaa του Λιβάνου για τη μεταφορά όπλων από το ένα κράτος στο άλλο. Το Ισραήλ σε επίθεση που εξαπέλυσε χτες (24.10.2024) το βράδυ, ανακοίνωσε ότι «χτύπησε» το πέρασμα.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα πλήγματα, τα οποία, όπως είπε, στόχευαν την υποδομή της Χεζμπολάχ στο πέρασμα.

Οι IDF ισχυρίστηκαν ότι η Μονάδα 4400 της Χεζμπολάχ ήταν πίσω από τις προσπάθειες λαθρεμπορίου. Το Ισραήλ έχει πλήξει πολλά άλλα περάσματα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας τους τελευταίους μήνες, εν μέσω προσπαθειών του Ιράν να προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ με όπλα.

«Ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να αποτρέψει τις μεταφορές όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και καλεί τις αρχές της Συρίας και του Λιβάνου να αποτρέψουν τη χρήση διελεύσεων αμάχων για τρομοκρατικούς σκοπούς», όπως έγραψε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκλεισαν ξανά τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας στην Λιθουανία εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία
Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είχε κλείσει προσωρινά και χτες αλλά την Τρίτη και στις 5 Οκτωβρίου όταν μπαλόνια με λαθραία τσιγάρα είχαν εισέλθει από τη Λευκορωσία
Μπαλόνι που μετέφεραν λαθραία στη Λιθουανία
Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορική επίθεση στη Γάζα με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ, παρά την συμφωνία εκεχειρίας -Τέσσερις τραυματίες
Μέσα στο έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς, το νοσοκομείο Al-Awda επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε τραυματίες για περίθαλψη μετά από μια επίθεση στη Nuseirat
Γάζα