Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το Κατάρ θα διορίσει μια γυναίκα στο εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο επενδυτής της Volkswagen, το Κατάρ, θα διορίσει μια γυναίκα ως αντιπρόσωπο του εμιράτου στο εποπτικό συμβούλιο της VW, σύμφωνα με δύο πηγές, κάτι που θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να πληροί τις ποσοστώσεις για τις γυναίκες που προβλέπει ο νόμος ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ο διορισμός του προέδρου Χανς Ντίτερ Πετς στην κεφαλή του εποπτικού συμβουλίου της Volkswagen (VW) τον περασμένο Οκτώβριο χρειάζεται την έγκριση των μετόχων, η οποία τελεί υπό την προϋπόθεση ότι το 30% των θέσεων του 20μελούς συμβουλίου της εταιρίας καταλαμβάνονται από γυναίκες.
Η Γερμανία, όπου δεν υπάρχει ούτε μία διευθύνουσα σύμβουλος στις 30 μεγαλύτερες εταιρίες του δείκτη DAX, εισήγαγε τον Ιανουάριο ποσοστώσεις, βάσει των οποίων οι μεγάλες εταιρίες απαιτείται να διορίζουν γυναίκες στο 30% των θέσεων των μη εκτελεστικών συμβουλίων.
Το Κατάρ θα αποστείλει μια γυναίκα, η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα αντικαταστήσει τον υπουργό Επικρατείας Χουσεΐν Αλί Αλ-Αμπντάλα, μέλος του συμβουλίου της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ, δήλωσε μια από τις πηγές που πρόσκεινται στο εποπτικό συμβούλιο της VW. Οι πηγές δεν κατονόμασαν τη γυναίκα.
Το εμιράτο είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της VW με ποσοστό 17%. Ο διορισμός της υποψήφιας από το Κατάρ καθώς και άλλα θέματα θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε