Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Το κόμμα της Μέρκελ θέλει τους μετανάστες σε… κρεματόριο!

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το όνομά του είναι Γιόργκ Σλέχτε. Είναι μέλος του CDU, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Και είναι ο άνθρωπος που δεν δίστασε να ζητήσει να μεταφερθεί ένας μετανάστης σε… κρεματόριο!

Είναι ο πολιτικός που κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται. Μεταξύ αυτών και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Είναι άλλωστε μέλος του κόμματός της. Ο Σλέχτε έκανε την εμετική του πρόταση μέσω Facebook. Ζήτησε να σταλεί σε κρεματόριο ένας μετανάστης από την Ερυθραία ως τιμωρία γιατί πέταξε έναν… κουβά στον δικαστή κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Ο μετανάστης από την Ερυθραία είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για επιθέσεις, εμπρησμό κι άλλα εγκλήματα. Είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο για να αποφασίσει ο δικαστής αν ήταν σε κατάσταση να περάσει από δίκη ή έπρεπε να παραμείνει σε ψυχιατρική κλινική. Και όταν αποφάσισε το δεύτερο, ο κατηγορούμενος άρπαξε έναν κουβά για σκουπίδια και του τον πέταξε, τραυματίζοντάς τον τόσο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Σχολιάζοντας το γεγονός στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο βουλευτής του CDU (εκλέγεται στην πόλη Μάισεν στο κρατίδιο της Έσσης) ανέβασε post στο οποίο είχε τη φωτογραφία του μετανάστη και έγραψε: «αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια». Μαζί με αυτό όμως, είχε και το link της ιστοσελίδας του κρεματόριου του Μάισεν. Το σχόλιο έφτασε… γρήγορα “στ’ αυτιά” του κόμματος και ο Σλέχτερ αναγκάστηκε να το “κατεβάσει”.

Ο Γιοργκ Σλέχτε (Φωτογραφία Facebook)

«Το σχόλιο στο Facebook ήταν ηλίθιο και μια ξεκάθαρη πρόκληση που δεν είναι κατάλληλη με κανέναν τρόπο» δήλωσε ο Μίκαελ Κρέτσμερ, γενικός γραμματέας του CDU, σημειώνοντας πως η τοπική ηγεσία του κόμματος το ξεκαθάρισε αυτό στον βουλευτή κι εκείνος διέγραψε το σχόλιο.

Όλα αυτά ενώ το CDU “μαλώνει” με το… αδελφό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας (CSU) για το προσφυγικό και εξαιτίας αυτής της διαμάχης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα πάει, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στο συνέδριο του κόμματος στο Μόναχο, που γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή και όπου παραδοσιακά δίνει το παρόν!

Πέρυσι ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ είχε επικρίνει την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, το οποίο βρισκόταν στην κορύφωσή του, από το βήμα του συνεδρίου του CSU, «ενώ εκείνη καθόταν αναγκαστικά δίπλα του σαν μαθητριούλα και τελικά εγκατέλειψε ταχύτατα την αίθουσα με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο αδελφών κομμάτων να ψυχρανθούν πάρα πολύ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF). Έτσι δεν θα επαναληφθούν φέτος τέτοιες σκηνές και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές του 2017.

Η απουσία της Άνγκελα Μέρκελ συμφωνήθηκε -σε κατ΄ιδίαν συνάντησή της- με τον επικεφαλής του CSU Χορστ Ζέεχοφερ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του κόμματός του. Αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι και ο Ζέεχοφερ δεν θα παραστεί στο συνέδριο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU τον Δεκέμβριο και όπου η Μέρκελ αναμένεται να ανακοινώσει αν θα είναι ή όχι υποψήφια για την καγκελαρία.

Πηγή: Express, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε