Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Το Κρεμλίνο στάζει… μέλι για τον Τραμπ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μπορεί ο Τραμπ χθες (11-01-2017) να παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στις αμερικανικές εκλογές. Το Κρεμλίνο, ωστόσο, συνεχίζει να στάζει μέλι για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός ανάμεσα σε Βλαντιμίρ Πούτιν και Νρόναλντ Τραμπ σε σχέση με τον Μπάρακ Ομπάμα.

«Η Μόσχα ελπίζει ειλικρινά ότι οι πρόεδροι μας θα συνεννοηθούν», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Τουλάχιστον ο Τραμπ έχει μιλήσει για την ετοιμότητά του για διάλογο. Αυτό δεν σημαίνει ετοιμότητα να συμφωνήσουν για τα πάντα ο ένας με τον άλλον. Αυτό δεν είναι πολύ πιθανό και η Μόσχα δεν περιμένει κάτι τέτοιο, όμως ο διάλογος είναι βάση για ελπίδα και θα μας βοηθούσε να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε πολύπλοκες καταστάσεις».

Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με τις απόψεις για την Κριμαία που εξέφρασε ο υποψήφιος για το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον χθες (11-01-2017), ο οποίος είπε ότι η προσάρτηση από τη Μόσχα το 2014 της ουκρανικής χερσονήσου είναι παράνομη.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι το Κρεμλίνο ανησυχεί για τη στρατιωτική ενίσχυση, όπως την αποκάλεσε, των ΗΠΑ στην Πολωνία, λέγοντας πως η κίνηση αυτή συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. “Η Ρωσία θεωρεί ότι η κίνηση αυτή είναι ένα επιθετικό βήμα κατά μήκος των συνόρων της” ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε